CES 2017: világelső tripla monitoros notebook - gyorsan el is lopták

Hardver Hírek   |   2017.01.10 - 09:00   |   Írta: L Ferenc   |   3125
10. jan CES 2017: világelső tripla monitoros notebook - gyorsan el is lopták

Ilyen elképesztő hordozható számítógépet eddig még nem láttunk - és a tolvajok sem.

A Razer komoly erőkkel képviseltette magát a CES 2017 szakkiállításon, ahol is lehullott a lepel a Blade Pro nevezetű ultrahordozható gamer laptopról, illetve a Blade Stealth nevet kapott MacBook riválisról. Illetve ugyancsak itt debütált az a keresztségben Project Valerie nevet kapott prototípus, mely felvillantja számunkra, hogy milyenek lehetnek a közeljövő legdurvább hordozható számítógépei.

Az újdonság közel 4 centiméter vastag, a mérlegen pedig nem kevesebb mint 5,4 kilogrammot nyom. Ennek elsősorban az az oka, hogy a készülékben nem egy, hanem rögtön három darab 17 colos képátlójú kijelző található. Ezek meghajtásához igen komoly teljesítmény kell, így nem meglepő módon az Nvidia aktuálisan legnagyobb teljesítményű grafikusgyorsítója, a GeForce GTX 1080 került a masinába. 

A gyártó azzal kapcsolatban egyelőre nem nyilatkozott, hogy a kereskedelmi forgalomban mikor és milyen áron találkozhatunk majd hasonló, tripla kijelzős notebook szörnyetegekkel. Érdekesség, hogy a kiállításon közszemlére tett prototípusok közül kettőt elloptak - a gyártó 25 ezer dolláros jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek. 

Kapcsolódó cikkek:
Feltámadni látszik a MacBook
Jönnek az Apple 2017-es új számítógépei
Csak javítani ne kelljen az új MacBook Prókat




Kommentek megjelenítése