Filmkölcsönzés az iTunes Store áruházból

Tippek és trükkök   |   2018.03.15 - 22:30   |   Írta: H.A   |   7028
15. márc Filmkölcsönzés az iTunes Store áruházból

A cikk bemutatja, hogyan kereshet meg, kölcsönözhet ki és nézhet meg filmeket iPhone, iPad, iPod touch vagy Apple TV készülékén, illetve Macen vagy PC-n.

 

Úgy ellenőrizheti, hogy egy film kikölcsönözhető-e, hogy rákeres a címére az iTunes Store-ban, és megnézi, hogy a Kölcsönzés gomb megjelenik-e a film mellett.Miután kiválasztotta a Kölcsönzés lehetőséget, megadhatja, hogy streamelni vagy letölteni szeretné-e a filmet:

  • iPhone, iPad vagy iPod touch készüléken a film streameléséhez koppintson a Most nem elemre, majd a  ikonra.2 A  ikonra kattintva vagy koppintva letöltheti a filmet a készülékére.  
  • Apple TV-n válassza ki a Kölcsönzés és megnézés most elemet a streameléshez.2 Ha a Kölcsönzés és megnézés később lehetőséget választja ki, 30 napja lesz arra, hogy elkezdje a film megtekintését. Apple TV-re nem lehet kikölcsönzött tartalmat letölteni.
  • Macen vagy PC-n kattintson a Megnézés most gombra a streamelés megkezdéséhez.2 Ha a Megnézés később lehetőséget választja ki, a Kikölcsönözve lapon találja majd meg a filmet. A film streameléséhez vigye a mutatót a film fölé, majd kattintson a  ikonra, a letöltéshez pedig kattintson a  ikonra.

Nem mindenhol kölcsönözhetők iTunes-filmek. Tekintse meg, hogy az Ön országában vagy régiójában milyen kínálat érhető el.
A streamelés megkezdése után 48 óra áll rendelkezésére a kikölcsönzött film megtekintésére.

A kikölcsönzött film megtekintése bármely Apple-készüléken

A kikölcsönzött filmeket minden olyan készülékén megtekintheti, amelyen ugyanazzal az Apple ID azonosítóval van bejelentkezve. Gondoskodjon arról, hogy az iOS, a tvOS, illetve az iTunes legújabb verzióját használja, majd az alábbiak szerint keresse meg a kikölcsönzött filmeket.

A kikölcsönzött filmet letöltheti bármilyen iOS-eszközön vagy számítógépen, majd streamelheti azt egy másik eszközre. Például ha az iPhone készüléken kölcsönöz ki vagy tölt le egy filmet, azt az Apple TV-n is streamelheti. De a kikölcsönzött tartalmat nem streamelheti egyszerre több készüléken.

A kikölcsönzött tartalmat továbbá nem töltheti le egyszerre több készülékre. Ha a letöltött tartalmat egy másik készülékre szeretné letölteni, ellenőrizze az internetkapcsolatát, majd törölje a tartalmat az első eszközről. Ezután a másik eszközön keresse meg a kikölcsönzött tartalmat, és koppintson a letöltési ikonra  .

A kölcsönzés nem minden országban és régióban áll rendelkezésre. Tekintse meg, hogy az Ön országában vagy régiójában milyen kínálat érhető el.

A film megtekintéséhez rendelkezésre álló idő

A kölcsönzéstől számított 30 napon belül meg kell kezdenie a film megtekintését. A film megtekintésének kezdetétől számítva 48 óra áll rendelkezésre a film megtekintésére. A lejárati időpontig tetszőleges számú alkalommal megnézheti a filmet.

Ha nem kezdi meg a film lejátszását 30 napon belül, ismét ki kell kölcsönöznie. 

A kölcsönzési időszak végén a filmek automatikusan törlődnek a könyvtárból.

A kikölcsönzött tartalmak megkeresése-

iPhone, iPad vagy iPod touch készüléken

Nyissa meg az iTunes Store alkalmazást, és keresse meg a kikölcsönzött filmet.

A kikölcsönzött tartalmat a TV vagy a Videók alkalmazásban is megtalálhatja. A TV alkalmazásban koppintson a Könyvtár lehetőségre, majd keresse meg a Kölcsönzések szakaszt. A Videók alkalmazásban koppintson a Kölcsönzések lehetőségre. Ha azzal az Apple ID azonosítóval, amellyel be van jelentkezve, éppen nem kölcsönöz semmit, a Kölcsönzések elem nem jelenik meg egyik alkalmazásban sem.

Macen vagy PC-n

Nyissa meg az iTunest, majd a bal felső sarokban kattintson a  Filmek lehetőségre. Kattintson az iTunes ablakának felső részén található Kölcsönzött lapra.

Ha azzal Apple ID azonosítóval, amellyel be van jelentkezve, éppen nem kölcsönöz semmit, a Kölcsönzött lap nem jelenik meg.

Az Apple TV-n

Nyissa meg az iTunes-filmek alkalmazást, majd legyintsen felfelé a Siri Remote vagy az Apple TV Remote távvezérlőn, és válassza a Megvásárolt lehetőséget. Válassza a Kölcsönzések lehetőséget a bal oldali sávban.

Ha azzal az Apple ID azonosítóval, amellyel be van jelentkezve, éppen nem kölcsönöz semmit, a Kölcsönzések szakasz nem jelenik meg.

A kikölcsönzött tartalmat a TV alkalmazásban is megtalálhatja. Válassza a Könyvtár lehetőséget, és keresse meg a Kölcsönzések lapot.

2. vagy 3. generációs Apple TV-n: A főmenü felső polcán keresse a kikölcsönzött filmeket.

A kikölcsönzött film megtekintése offline üzemmódban

A film offline üzemmódban való megtekintése – például repülőgépen, ahol nincs Wi-Fi-kapcsolat:

  • Keresse meg a kikölcsönzött tartalmat és koppintson a letöltési ikonra . Töltse le a teljes filmet, mielőtt offline üzemmódra váltana.
  • Nyomja meg a Lejátszás gombot a tartalom megtekintéséhez. A 48 órás időzítő offline üzemmódban is elindul.

Érdemes a kikölcsönzött filmeket az utazás előtti napon letölteni, hogy biztosan elegendő idő legyen a tartalmak teljes letöltésére.

További segédanyagok

  • Ha nem tud videotartalmat streamelni vagy megtekinteni az iTunes Store-ból, próbálja meg újraindítani készülékét. Ha a kikölcsönzött tartalmat továbbra sem tudja lejátszani, innen bővebben tájékozódhat a streamelési problémákkal kapcsolatban, vagy jelentheti a problémát.
  • Az internetkapcsolat sebességétől függ, hogy mennyi időt vesz igénybe a letöltés. Letöltés esetén a filmet azonnal elkezdheti nézni, amint letöltődött belőle akkora rész, hogy megszakítás nélkül végig lehessen nézni a filmet. Az internetkapcsolat sebességétől függ, hogy ez mennyi időt vesz igénybe.

További információk

Forrás: Apple

Kapcsolódó cikekk: 




Kommentek megjelenítése