Az AirPods töltése a töltőtok segítségével és tudnivalók az akkumulátor üzemidejéről

Tippek és trükkök   |   2018.02.26 - 22:21   |   Írta: H.A   |   16367
26. feb Az AirPods töltése a töltőtok segítségével és tudnivalók az akkumulátor üzemidejéről

A cikk bemutatja, hogyan tölthető az AirPods a töltőtok segítségével, és hogyan növelhető meg az AirPods akkumulátorának üzemideje.

Ha tölteni szeretné az AirPodsot, helyezze a tokjába. A tok több, teljes mértékű töltést tud biztosítani az AirPods számára, így útközben is töltheti a fülhallgatót.

A tok töltéséhez csatlakoztassa az AirPodshoz kapott Lightning-kábelt a tokon található Lightning-csatlakozóhoz. Ezután csatlakoztassa a kábel másik végét egy USB-töltőhöz vagy -porthoz. A tokot töltheti úgy is, hogy az AirPods benne van, és úgy is, hogy nincs benne.

Tudnivalók az akkumulátor üzemidejéről

  • Az AirPods egyetlen töltéssel akár 5 órás zenehallgatási időt, illetve 2 órás beszélgetési időt tud biztosítani.
  • Mivel a tok többszöri feltöltést tud biztosítani, több mint 24 órás zenehallgatási időt, illetve akár 11 órás beszélgetési időt érhet el a fülhallgatóval.
  • Ha 15 percig tölti az AirPodsot a tokban, akár 3 órás zenehallgatási időt, illetve több mint 1 órás beszélgetési időt érhet el a fülhallgatóval.
  • Amikor alacsony szintre süllyed az AirPods akkumulátorának töltöttsége, elhangzik egy hangjelzés az egyik vagy mindkettő AirPods fülhallgatóban. Először akkor hangzik el a hangjelzés, amikor alacsony szintre süllyed az akkumulátor töltöttsége, másodszor pedig közvetlenül azelőtt, hogy az AirPods kikapcsolódna.

Hosszabb akkumulátor-üzemidő elérése

Az AirPods töltődik a tokban, és készen áll a használatra, amint felnyitja a tok fedelét.

  • Annak érdekében, hogy ne merüljön le az AirPods, tartsa a tokban, amikor nem használja.
  • Amikor a töltőtokkal tölti az AirPods fülhallgatót, a leggyorsabban úgy töltheti fel, hogy USB-s iPhone- vagy iPad-töltőt használ, vagy Mac számítógépéhez csatlakoztatja.
  • A töltőtök többszöri felnyitása és lecsukása esetén csökkenhet a tok akkumulátorának töltöttségi szintje.

A töltöttségi állapot ellenőrzése

iPhone, iPad, iPod touch és Mac segítségével egyaránt ellenőrizhető az AirPods és a töltőtok töltöttségi állapota.

iOS-készüléken

     

     



Nyissa fel a tok fedelét úgy, hogy az AirPods a tokban van, és tartsa közel a tokot az iPhone-hoz. Várjon néhány másodpercet, amíg meg nem jelenik az AirPods és a töltőtok töltöttségi állapota.

 



Az AirPods és a töltőtok töltöttségi állapota az Elemek widget segítségével ellenőrizhető az iOS-készüléken. A tok töltöttségi állapota akkor látható, ha legalább az AirPods egyik fele a tokban van. 

Macen

  1. Nyissa fel a fedelet, vagy vegye ki az AirPodsot a tokból.
  2. Kattintson a  menüre a menüsávon.
  3. A menüben vigye a mutatót az AirPods és a töltőtok fölé.

Tudnivalók az állapotjelző lámpáról

Az állapotjelző lámpa a két AirPods-fülhallgatónak fenntartott rések közötti területen található a tokban:


Ha az AirPods a tokban van, akkor a lámpa az AirPods töltöttségi szintjét jelzi. Ha nem, akkor a tok töltöttségi szintjét jelzi. A zöld szín a teljes töltöttséget jelzi, míg a narancssárga szín azt jelenti, hogy kevesebb, mint egy teljes töltés maradt. Ha a lámpa fehér színnel villog, akkor az AirPods készen áll arra, hogy beállítsa az egyik készülékével való használatra. Ha a lámpa narancssárga színnel villog, szükség lehet az AirPods ismételt beállítására.

Forrás: Apple 

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése