Az üzenetek elolvasása és válaszadás az Apple Watch segítségével

Tippek és trükkök   |   2018.02.16 - 10:00   |   Írta: H.A   |   8058
16. feb Az üzenetek elolvasása és válaszadás az Apple Watch segítségével

Az Apple Watch finoman megérinti, amikor új üzenet érkezett. Az üzenet elolvasásához és megválaszolásához csupán fel kell emelnie a csuklóját.

Üzenetolvasás

Az Üzenetek megnyitásához a Digital Crownt megnyomva jelenítse meg az összes alkalmazást, majd koppintson a az Üzenetek ikonja ikonra. A Dockról is megnyitható az Üzenetek.

Ha értesítést kapott egy üzenetről, csuklóját megemelve, illetve az óraszámlapon az ujját lefelé húzva tekintheti meg az üzenetet.

Válaszadás üzenetre

A válaszadáshoz görgessen az üzenet végére, majd válassza ki a kívánt műveletet. A watchOS és az iOS legújabb verziói lehetőséget adnak egy előre beállított válasz elküldésére, a Firka használatára, válasz rögzítésére és még sok egyéb műveletre. 

előre beállított válaszok

Ha egy előre beállított választ szeretne használni, görgessen az üzenet végére, majd koppintson a válaszra. Saját válaszokat is létrehozhat az Apple Watch alkalmazásban.

animált emoji napszemüveggel

Ha egy emojit vagy egy animált emojit szeretne küldeni, koppintson a emoji ikonja ikonra, húzza el az ujját balra vagy jobbra, majd forgassa el a Digital Crownt a többi lehetőség megtekintéséhez. Koppintással küldje el az emojit.

 

kézzel írt „hello”

Ha kézzel írt üzenetet vagy matricát szeretne küldeni, koppintson a emoji ikonja ikonra, húzza el az ujját jobbra a legutóbb kézzel megírt üzenetekhez és a matricákhoz, majd koppintson a kívánt elemre. Ha valami mást szeretne küldeni, használja az Üzenetek alkalmazást az iPhone-on. 

Bediktált üzenet az Apple Watchon

Ha üzenetet szeretne rögzíteni, koppintson a a Mikrofon ikonikonra, mondja el üzenetét, majd koppintson a Küldés vagy a Kész elemre. Ha nem hangként, hanem szövegként szeretné elküldeni az üzenetet, az iPhone-on módosítsa a beállításokat az Apple Watch alkalmazásban.

 

lefirkantott „hello”

Koppintson a Firka elemre, ha a kijelzőre szeretne betűket vagy szavakat leírni, amelyeket az Apple Watch azután szöveggé alakít. Információk a Firka funkcióról

A Helyzet elküldése képernyő

Ha meg szeretné mutatni a térképen, hol tartózkodik, erősen nyomja meg a kijelzőt, amikor meg van nyitva a beszélgetés, majd koppintson a Helyzet elküldése elemre.
 

Szívet ábrázoló rajz

Ha Digital Touch révén szeretne választ adni, koppintson a Digital Touch gomb gombra – ezt követően küldhet többek között rajzot, érintést vagy akár a saját szívverését.

Tapback-lehetőségek az órán

Tapback használatához koppintson duplán az adott üzenetre, majd koppintással válassza ki a kívánt Tapback-elemet, például a felfelé mutató hüvelykujjat vagy a szívet. 

Új üzenet küldése

Megkérheti a Sirit is, hogy Ön helyett elküldje az üzenetet. Például megkérheti a következőre: „Hey Siri, tell Johnny I’ll be there in 20 minutes” (Siri, közöld Johnnyval, hogy 20 percen belül ott vagyok). Ezután eressze le a csuklóját az üzenet elküldéséhez. Az alábbiak szerint is eljárhat:

  1. A Digital Crown megnyomásával nyissa meg a Főképernyőt, majd koppintson a Üzenetek alkalmazás ikonra.
  2. Erősen nyomja meg a kijelzőt, majd koppintson az Új üzenet elemre. 
  3. Koppintson a Kontakt hozzáadása gombra. Ekkor rákoppinthat a kívánt kontaktra a megjelenő listában, a a kontakt hozzáadása gomb gombra további kontaktok megjelenítéséhez, illetve a mikrofont ábrázoló ikonra ikonra a címzett megkereséséhez vagy a telefonszám bediktálásához.
  4. Írja meg az üzenetet. 

Új előre beállított válasz létrehozása

Ha testre szeretne szabni egy választ, nyissa meg az Apple Watch alkalmazást az iPhone-on, koppintson a Saját óra ikonra, és lépjen az Üzenetek > Alapértelmezett válaszok menüpontba. Ezután koppintson az adott alapértelmezett válaszra a módosításához. Ha törölni szeretne egy alapértelmezett választ, vagy módosítani szeretné a sorrendet, koppintson a Szerkesztés elemre. 

Az Alapértelmezett válaszok képernyő

Beszélgetés törlése

Húzza el balra az ujját a beszélgetésen, majd koppintson a Kuka ikonra.

Üzenetek-képernyő

Ha nem tud üzeneteket küldeni vagy fogadni

Mindegyik lépés után próbálja meg ismét elküldeni vagy fogadni az üzenetet:

  1. Ellenőrizze, hogy az iPhone-on tud-e üzenetet küldeni és fogadni
  2. Győződjön meg arról, hogy az Apple Watch tud kapcsolódni az iPhone-hoz vagy a Wi-Fi-hálózathoz
  3. Az Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) esetében az Apple Watch átvált a Bluetooth-, a Wi-Fi- és a mobiladathálózat között, mindig a leghatékonyabb kapcsolatot választva. SMS-ek és MMS-ek küldéséhez és fogadásához a párosított iPhone-nak bekapcsolva kell lennie, és csatlakoznia kell Wi-Fi- vagy mobilhálózathoz, viszont nem kell a közelben lennie. Amikor az Apple Watch távol van a párosított iPhone-tól, és mobilhálózathoz kapcsolódik, a jel erősségét a Vezérlőközpontban ellenőrizheti.
  4. Ellenőrizze, hogy be van-e jelentkezve Apple ID azonosítójával az iPhone-on és az Apple Watchon. Az iPhone-on nyissa meg az Apple Watch alkalmazást, koppintson a Saját óra fülre, majd az Általános > Apple ID menüpontra.
  5. SMS-ek és MMS-ek küldéséhez az Apple Watchnak kapcsolódnia kell az iPhone-hoz. A készülékek közötti kapcsolat ellenőrzéséhez nyissa meg az Apple Watchon a Beállítások képernyőt, és koppintson a   elemre. Az óra csatlakozásakor az iPhone egy rövid hangjelzést ad. 
  6. Győződjön meg arról, hogy az értesítéseket beállította, és hogy az egyéb készülékei nem kapják meg az Üzeneteket
  7. Ha iMessage-üzeneteket szeretne kapni, ellenőrizze, hogy iPhone készülékén bejelentkezett-e az iMessage szolgáltatásba az Apple ID azonosítójával. Lépjen a Beállítások > Üzenetek menüpontba, és kapcsolja be az iMessage szolgáltatást. Ha ellenőrizni szeretné, hogy be van-e jelentkezve az Apple ID azonosítóval, koppintson a Küldés és fogadás elemre.
  8. Ha a Hold ikon ikon látható az órán, kapcsolja ki a Ne zavarjanak funkciót.
  9. Ellenőrizze, hogy helyes telefonszámmal rendelkezik ahhoz a kontakthoz, akinek az üzeneteket küldi. Ha az iMessage szolgáltatást használja, ellenőrizze, hogy az üzenetet olyan telefonszámra vagy Apple ID azonosítóra küldi-e, amely esetében ugyancsak be van állítva az iMessage. Az iPhone készüléken koppintson a Beállítások > Üzenetek > Küldés és fogadás elemre.
  10. Jelentkezzen ki az iMessage szolgáltatásból az iPhone-on. Ha be van jelentkezve Apple ID azonosítójával, koppintson rá, majd a Kijelentkezés elemre. 
  11. Kapcsolja ki, majd be az iMessage szolgáltatást az iPhone-on.
  12. Jelentkezzen be az iMessage-be az iPhone-on. 
  13. Indítsa újra az Apple Watchot és az iPhone-t.
  14. Szüntesse meg az Apple Watch párosítását, majd párosítsa újra.

Forrás: Apple 

Kapcsolódó cikkek:

MentésMentés

MentésMentés


Kommentek megjelenítése