Hírességek ellopott Apple-fiókjait használta vásárlásra egy amerikai hacker

Apple Hírek   |   2019.03.30 - 21:30   |   Írta: SzavaRicsi   |   3355
30. márc Hírességek ellopott Apple-fiókjait használta vásárlásra egy amerikai hacker

Legalább egy tucat NFL és NBA játékos, illetve rapper fiókja felett vette át az irányítást az amerikai férfi.

Internetes csalás miatt ítéltek bűnösnek szerdán egy férfit az Egyesült Államokban. A 27 éves georgiai lakos, Kwamaine Jerell Ford a hírek szerint legalább egy tucatnyi amerikai híresség Apple-fiókjához szerzett hozzáférést egy úgynevezett „Phishing” csalási módszerrel.

Ford beismerte, hogy olyan e-maileket küldött a hírességeknek, amelyekben Apple-alkalmazottnak adta ki magát, és a bejelentkezési adatok megadását kérte tőlük. A fiatal férfi többnyire NFL amerika profi fociligában és NBA kosarasligában játszó sportolókat, illetve rappereket célzott meg a levelével.

Az igazságügyi-minisztérium szerint Ford, miután megkapta a belépési adatokat, megváltoztatta a fiókokhoz rendelt e-mail címet és jelszót, hogy a tulajdonosaik ne tudjanak egyből visszalépni beléjük.

A férfi ezután dollárok ezreit költötte a fiókokon keresztül bútorokra, átutalásokra és utazásokra.

A nyomozásban az FBI is segédkezett, az egyik ügynökük pedig a következőképpen nyilatkozott az ügyről:

„Az ügyben érintett hírességek kiváló példák arra, hogy bárki is vagy, a Fordhoz hasonló hackerek igyekeznek megszerezni a személyes adataid. Ez az eset nagyon jól demonstrálja, hogy mennyire ügyelnünk kell a személyes adataink és jelszavaink védelmére, főleg, ha gyanús e-mailekre válaszolunk. Remélhetőleg ez a történet mindenki számára tanulságos lesz, és nem csak az érintettek tanulnak belőle.”

Fordot tavaly áprilisban gyanúsították meg hat váddal, amelyek közül csak a számítógépes csalást és a súlyosbított személyazonosság-lopást ismerte be. Az ítéletet idén nyáron hirdetik majd ki az ügyben.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése