Galaxy S10+ vs iPhone XS Max – melyik mobil a strapabíróbb? (Videó)

Apple Hírek   |   2019.03.30 - 17:15   |   Írta: SzavaRicsi   |   4411
30. márc Galaxy S10+ vs iPhone XS Max – melyik mobil a strapabíróbb? (Videó)

Lássuk, hogy mely mobil bírja jobban az eséseket.

A Samsung Galaxy S10+ és az iPhone XS Max egyértelműen a mobilipar jelenlegi legnagyobb titánjai közé tartoznak, és éppen nemrég szegült melléjük a Huawei P30 Pro, a kínai gyártó mobilos zászlóshajója. A triumvirátus tagjainak teljesítményét már rengetegszer mérték össze, ám a PhoneBuff YouTube csatorna azt is megpróbálta kideríteni, hogy a Samsung és az Apple csúcsmobilja közül melyik bírja jobban, ha leejtjük őket.

A videó azért is érdekes, mert az Apple tavaly úgy mutatta be a XS és XS Max üvegborításait, mint a legstrapabíróbb az iparban. Igaz, a Galaxy S10+ csak hónapokkal később érkezett, így a koreaiaknak még volt min csiszolgatni a két mobil bemutatása közötti periódusban.

Az Apple nem árulta el, hogy pontosan kivel gyártatja az iPhone-ok üvegjét, a Samsung velük szemben viszont a Gorilla Glass 6-ot használják.

Lássuk, hogy mely mobil bírta jobban.

 

 

Mindkét mobil már az első körben összetört, hiszen a hátlapra való ejtést egyik mobil sem tudta sérülés nélkül tompítani. Az iPhone-nal szemben a Galaxy sokkal több repedéssel tört, ami miatt ebből a próbából az Apple mobilja jött ki győztesül.

Másodjára a sarkukra ejtették a mobilokat, és a vékony kávás kialakítások ellenére mindkét mobil kijelzője sértetlenül élte túl az esést. Ezzel a második teszt eredménye döntetlen lett.

A harmadik, és egyben legkeményebb próbán az előlapjukra ejtették a mobilokat. Nem meglepő, hogy a kemény talajon mindkét mobil „bepókhálósodott”, ám a Galaxy esetében a telefon ujjlenyomat-szkenner funkciója is felmondta a szolgálatot, míg az iPhone-on nem vettek észre semmilyen hibát. Így az utóbbi nyerte ezt a megmérettetést is.

A Galaxy-t benevezték a bónuszkörre is, amelyen maximum tíz ejtésből nézik meg, hogy mikor veszti el az érintőkijelző a funkcióját. Korábban a XS Max is átesett ezen a próbán, és a harmadik csattanás után a kijelző alja már nem vette az érintést.

Meglepő módon azonban a Galaxy S10 állta a sarat, és tíz leesés után is csak a kijelző tört össze jobban, de az érintéseket még tökéletesen regisztrálta a koreai mobil. A kijelző alá épített ujjlenyomat-olvasó ezzel szemben továbbra sem tette a dolgát.

Végezetül a PhoneBuff pontozása szerint az iPhone nyerte a párharcot, de a tíz leejtéses teszt eléggé megkavarta a véleményünk, így mondhatjuk, hogy nagyjából egyenlően szerepelt a két csúcsmobil.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése