Végre Magyarországon is hivatalosan elérhető az Apple Watch EKG-ja!

Apple Hírek   |   2019.03.28 - 07:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   2996
28. márc Végre Magyarországon is hivatalosan elérhető az Apple Watch EKG-ja!

A tegnap késő esti watchOS frissítés végre hazánkba is elhozza a Watch Series 4 ütőkártyáját!

Végre ez a nap is eljött! Az Apple-nek sikerült elfogadtatnia az EKG alkalmazását Európában, így 19 itteni országban, köztük nálunk is elérhetővé vált a Watch Series 4 EKG funkciója.

A Series 4 tulajdonosoknak első körben frissíteniük kell az iPhone-juk az iOS 12.2-es verziójára, majd az okosórájuk, a Watch appon keresztül a watchOS 5.2-re. Ugyanitt, tehát a Watch alkalmazásban a Szív menüpontnál már fel is kell, hogy ajánlja a mobilunk az EKG beállítását. A rövid előkészület után kezdődhet is a mérés az Apple Watch-on.

Ez szintén roppant egyszerű, hiszen az EKG alkalmazás megnyitása után csak rá kell helyeznünk a mutatóujjunk a digitális koronára. Csupán fél perc és az óra befejezi a vizsgálatot, amelynek eredményét szintén az iPhone Egészség alkalmazásában tekinthetünk meg. Ugyanitt PDF-ként is exportálhatjuk a kapott értékeket és a szívritmus grafikonját, amelyet azonnal tovább is küldhetünk, például az orvosunknak.

Számunkra az EKG funkció érkezése a legnagyobb hír, de az 5.2-es verzióval mellékesen érkeztek még új Hermès óraszámlapok, javítások és biztonsági frissítések.

Magyarországgal egyidőben még 18 másik európai országban, illetve Hongkongban vált még elérhetővé az EKG-mérés. A támogatott országok listája így a következőre bővült:

Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciarszág, Németország, Görögország, Guam, Hongkong, Magyarország, Írország, Olaszország, Luxemburg, Hollandia, Portugália, Puerto Rico, Románia, Spanyolország, Svédország, Svájc, Egyesült Királyság, USA, Amerikai Virgin-szigetek.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése