Hamarosan az Instagramon keresztül is követhet a Facebook?

Apple Hírek   |   2018.10.05 - 10:53   |   Írta: SzavaRicsi   |   9877
05. okt Hamarosan az Instagramon keresztül is követhet a Facebook?

Sokaknál kiverheti a biztosítékot az Instagram most tesztelt újítása.

A helyadatok eltárolása miatt főképp a Google-t érte a legtöbb kritika az elmúlt néhány hónapban. Kezdve azzal, hogy az amerikai cég trükkös megfogalmazással tette szinte kikapcsolhatatlanná a követést, azzal bezárolag, hogy kiderült, hogy az Android rendszer mennyivel több adatot tárol a felhasználóról, mint az Apple iOS szoftvere.

Azonban az internet újdonsült „rosszfiúját”, a Facebookot sem kell féltenünk ezen a területen. A közösségi portál ugyanúgy a pontosabb hirdetések miatt tárolja a felhasználói múltbeli pozícióit, ahogyan a Google, mégis ez sokakat megriaszt. Főként azért, mert az eltárolt adatokból olyan információk derülhetnek ki, mint hogy hová és mikor jár kávézni, dolgozni, edzeni vagy bármilyen más rendszeres tevékenységet végezni egy adott illető. Egy személy teljes napi rutinja is kiolvasható lehet abból, hogy mikor, hol használta a Facebookot.

A portál pedig most éppen erre tesz rá egy lapáttal, hiszen a Tech Crunch jelentése szerint azon kísérleteznek, hogy az Instagramon keresztül is figyelhessék a felhasználókat. Itt egyelőre nem tárolják el a helyadatokat, de ahogyan a Facebook kezdi egyre jobban behálózni az Instagramot, úgy egyre közelebb kerülünk hozzá, hogy ez ne így legyen. Zückerbergék fennhatósága alatt nemrég lelépett a cégtől két társalapító is, akik elmondásuk szerint azért mentek, mert a Facebook nem tartotta az ígéretét, az Instagram nem maradt független.

Egy új prototípusban már kidolgozták, hogy az Instagram megossza a Facebook szerverével a GPS koordinátákat, ahol azok eltárolásra kerülnek. Ez természetesen aggasztja a felhasználókat, és többen nemtetszésüket fejezték ki az újítás kapcsán. A cég csitította a kedélyeket, mondván, hogy a prototípusokban található újítások nem mindig kerülnek a program végleges változatába, így ez a "próbakör" nem jelent semmit.

A Facebook irányítása alatt azonban elkerülhetetlen, hogy az Instagram is egyre közelebb kerüljön ahhoz, ahogyan a legnagyobb közösségi portál viselkedik, ha a felhasználók adatairól van szó.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése