Tízszer annyi adatot gyűjt a felhasználóiról a Google, mint az Apple

Tech Hírek   |   2018.08.22 - 11:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   4285
22. aug Tízszer annyi adatot gyűjt a felhasználóiról a Google, mint az Apple

Ilyen közelről figyel a Google az okostelefonodon keresztül.

Egy friss tanulmány rámutatott, hogy mennyivel több adatot kérdez le és tárol el a felhasználóiról a Google. Ahogyan az Douglas Schmidt egyetemi tanár tesztjéből kiderült, az Apple tizedannyi alkalommal kérdez le adatokat az iPhone-októl, mint a Google az androidos eszközöktől. Szintén érdekes részlet, hogy a Google óránként akár többször is érdeklődik a készülékek helyzete iránt, míg az Apple naponta általában csak egyszer kérdezi meg az okostelefon pontos hollétét.

 

 

A tesztben egy-egy eszközt használtak a két táborból, és mindkét mobilt mozdulatlan helyzetben monitorozták, ám Schmidt szerint egy átlagos okosmobiltól ennél sokkal többször kér jelentést a Google.

Az Apple részéről is derültek ki kellementlen részletek, mint például hogy az iPhone-ok szinte ugyanannyiszor kommunikálnak a Google hirdetői csatornáján lévő szerverekkel, mint az androidos okostelefonok. Ezesetben persze megnyugtató, hogy a tanulmány szerint az iOS eszközök egyáltalán nem küldtek helymeghatározási adatokat a Google-nek, hiszen az iPhone-ok operációs rendszere erősen korlátozza a harmadik féltől származó alkalmazások hatalmát.

Forrás: AppleRider/AppleInisder

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése