Olcsó kínai alkatrészekre vált az Apple

Tech Hírek   |   2018.08.22 - 09:41   |   Írta: L Ferenc   |   10409
22. aug Olcsó kínai alkatrészekre vált az Apple

Az almás logós gyártó mindent megtesz a gyártási költségek leszorítása érdekében.

A közelmúltban kijött Apple termékekben található alkatrészek túlnyomó többsége tajvani beszállítóktól származott és általában nem is volt probléma velük. Iparági források most viszont arra figyelmeztetnek, hogy az amerikai vállalat a gyártási költségek leszorítása érdekében egyre kevesebb tajvani partnerrel működik együtt, mely cégek helyét nyomottabb árakkal dolgozó kínai gyártók veszik át. 

A Simplo Technology nevezetű tajvani cég például sokáig iPhone és MacBook akkumulátorokat szállított az Apple-nek, de egy ideje már a kínai Desay Battery Technology és Sunwoda Electronic olcsóbb telepei landolnak ezen almás logós termékekben. Az Apple által parkolópályára helyezett tajvani cégeknek sokszor nehéz új partnereket találniuk, a Simplo Technology-nek azonban végülis sikerült, ez a vállalat ugyanis most már elektromos biciklikbe szállít aksikat. 

Az Apple ezenkívül az ugyancsak tajvani Catcher Technology-t is kínai partnerre, az Everwin Precision Technology-re cserélte. Ezek fényében érdeklődve várjuk, hogy a hamarosan érkező új iPhone-ok és egyéb Apple termékek minősége és ára hogyan fog alakulni.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése