11. júl Mely erősségeire támaszkodhat az Apple az egészségügy területén?

Mely erősségeire támaszkodhat az Apple az egészségügy területén?

Apple Hírek           2018.07.11 - 11:30           Írta: Máté Gergő           678

Az almás vállalat komolyan érdeklődik az egészségipar iránt. Jelentős szakértőket alkalmaztak, hogy egy otthoni egészségügyi eszközzé változtathassák az iPhone-t.

A CNBC friss hírei szerint az Apple céljai között szerepel az egészségipar meghódítása. Az amerikai hírcsatorna szerint az olyan nagyvállalatok, mint az Alphabet, az Apple, az Amazon és a Microsoft mind képesek nagy lépéseket tenni az egészségügy megújításában a "saját tudásukat felhasználva". Ez a mondat arra utal, hogy a CNBC szerint az említett nagyvállalatoknak a saját erősségeiket kell felhasználniuk, ahelyett, hogy megpróbálnák forradalmasítani az egészségipart. A cikk szerint az Apple erőssége a személyes információk megőrzésében, az ügyfelek bizalmában és a dizájnban rejlik. A CNBC véleménye alapján az Apple Watch megfelelően segíti a felhasználókat abban, hogy megőrizzék egészségüket és hogy állandó edzési célokat tűzhessenek ki maguk elé. Ezeket a fontos adatokat pedig megfelelően tudják tárolni az iPhone készülékükön.

Emellett az Apple nagy hangsúlyt fektet az alkalmazottai egészségének megóvására is. Az almás vállalat dolgozói részt vehetnek az AC Wellness programban, amelyről úgy tartják, hogy a világ legjobb egészségügyi programja. Másrészt viszont az Apple szereti távol tartani magát az olyan területektől, melyben csak kevés tapasztalata van. Ezek közé tartoznak az orvosi eszközök és a gyógyszerészethez kapcsolódó árusítások. Tim Cook nyíltan kimondta egy interjúban, hogy nem szeretné, ha a Watch egy rendszeresített gyógyászati segédeszközzé válna.

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy az almás vállalat teljesen érdektelen lenne ezeken a területeken. Az Apple egyike annak a kilenc vállalatnak, melyeket az FDA (Food and Drug Administration, az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Hivatala) kiválasztott egy új pilot programba, hogy a legújabb egészségipari termékeket teszteljék.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése
Több Apple hír
20. szept

Útra keltünk, irány a legújabb iPhone-ért!

Tech Hírek

A HasználtAlma csapata egészen Bécsig zarándokol a legújabb iPhone-okért.

Bővebben

20. szept

Így készültek az új óraszámlapok - Videó

Tech Hírek

Még mindig elképesztő, hogy az Apple mennyi energiát fektet egy háttér elkészítésébe.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
16. máj

Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Tech Hírek

Avagy miért húzzuk ki a gyufát az androidosoknál…

Bővebben