14. ápr Bekeményített az Apple: a szivárogtató dolgozókat azonnal kirúgják és beperelik

Bekeményített az Apple: a szivárogtató dolgozókat azonnal kirúgják és beperelik

Apple Hírek           2018.04.14 - 11:56           Írta: Máté Gergő           2681

Üzenetben értesítette az almás vállalat az alkalmazottait a szivárogtatás következményeire.

A Bloomberg új cikkében megerősítette, hogy az Apple olyan üzenetet küldött ki a dolgozói számára, ami a nemzetközi információk szivárogtatásának következményére figyelmeztet: a vállalat kirúgással és perrel fenyegeti a szivárogtató munkatársakat. Ezen felül hozzátették, hogy nagy valószínűséggel ezek a személyek más vállalatoknál sem fognak állást kapni. Ez az üzenet annak a hatására mehetett ki, hogy tavaly a 9to5Mac-en a hivatalos bejelentéseknél korábban megjelent az iOS 11 GM, az iPhone X neve, az Animoji és az Apple Watch Series 3. Az almás vállalat a korábbi szivárogtató nevét is közzé tette, akit napokkal az információk kiadása után megtaláltak és kirúgtak. Emellett más szivárogtatókat is hamar lelepleztek.

"A tavaly szeptemberi speciális esemény előtt egy munkatársunk megosztott egy linket az iOS 11-el kapcsolatban a sajtóval, és azt hitte, hogy újra megúszhatja a lebukást. A kiadatlan operációs rendszer részletei mellett hamarosan megjelenő szoftvereket és hardvereket is megosztott, köztük az iPhone X-et is. Napokon belül megtalálták a szivárogtatót és egy belső vizsgálat követően el lett bocsájtva. A Global Security digitális nyomkövetése segített további alkalmazottakat leleplezni, akik az iPhone X, iPad Pro és az AirPods részleteit szivárogtatták ki a 9to5Mac egyik bloggerének".

Az üzenet egy újabb tárgyalás kiszivárogtatásáról is szól, melynek témája az iOS 12 elmaradt/megkésett funkcióit taglalja, melyeket az iPhone-ok és az iPad-ek stabilitásának érdekében hagynak ki egyelőre. Ennek a tárgyalásnak a részletei azóta megjelentek az interneten. Az almás vállalat jelezte, hogy tavaly 29 alkalmazottat rúgtak ki szivárogtatás miatt és 12 alkalmazottat le is tartóztattak. Ezek között volt egy az Apple egyik mérnöke is, aki engedte a lányának, hogy levideózza a megjelenés előtt az iPhone X készüléket (ez a videó természetesen ki is került a közösségi videómegosztó oldalakra). 

A jelenlegi szivárogtatásoknak köszönhetően az elemzőcégek is pontosabban jósolhatnak. A KGI Securities elemzője, Ming-Chi Kuo szerint idén egy új 5.8 hüvelykes OLED, egy 6.1 hüvelykes LCD és egy 6.5 hüvelykes OLED iPhone érkezésére számíthatunk.

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkek: 
Hozzászólások

Több Apple hír
25. ápr

Az LG is az iPhone X-et másolja

Almás Pletykák

A dél-koreai gyártó hamarosan érkező mobilja szemből nagyon hasonlít az Apple csúcskészülékére.

Bővebben

24. ápr

Megújult az Instagram: minden adatunkat letölthetjük

Alkalmazások & Játékok

Két hete ígéretet tett az Instagram arra, hogy letölthetjük az összes feltöltött adatunkat, beleértve a képeinket, videóinkat és üzeneteinket.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
16. máj

Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Tech Hírek

Avagy miért húzzuk ki a gyufát az androidosoknál…

Bővebben