Rekord: Az Apple Music elérte a 40 millió felhasználót

Apple Hírek   |   2018.04.11 - 22:22   |   Írta: Máté Gergő   |   1704
11. ápr Rekord: Az Apple Music elérte a 40 millió felhasználót

Újabb mérföldkőhöz ért az Apple Music: összesen 40 millió regisztrálóval büszkélkedhet 115 országban.

Eddy Cue osztotta meg a rekordot és egyúttal bejelentette Oliver Schusser kinevezését is: ő lett az Apple Music Worldwide vezetője. Schusser korábban az Apple Music & International Content alelnöke volt és több évig Eddy Cue munkatársaként dolgozott. Az Apple Egyesült Államokon kívüli érdekeltségeit képviselte az Apple Music, App Store, iTunes Movies & TV shows, az iBooks és a Podcats területekkel kapcsolatban. Úgy tudjuk, hogy kulcsszerepet játszott az Apple nemrég bejelentett, de még nem véglegesített, Shazam felvásárlásában is.

A 40 millió felhasználós rekord bejelentése egy hónappal azután történt, hogy az iTunes vezetője, Eddy Cue bejelentette a 38 millió felhasználót az SXSW konferencián a texasi Austinban. Tavaly júniusban 27 millió felhasználója volt az Apple Music-nak, 36 millió felhasználója szeptemberben és 38 millió márciusban. Ehhez képest egy hónap alatt 2 millióval növekedett a felhasználók száma, ami jelzi, hogy milyen rohamtempóban növekszik az Apple Music felhasználói bázisa. Eddy Cue hozzátette, hogy a 40 millió felhasználón kívül további 8 millióan tesztelik az Apple Music applikációt három hónapos próbaidőszakban.

A The Wall Street Journal rámutatott, hogy az Apple Music hamarosan leelőzheti a Spotify applikációt az Egyesült Államokban: előbbinek 5 százalékot növekszik a felhasználói bázisa havonta, míg a Soptify-nak csak két százalékot. A Spotify összesen 71 millió előfizetővel és 159 millió aktív felhasználóval jelentkezik egy februári jelentés alapján.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése