Okosóra fronton perelik az Apple-t

Tech Hírek   |   2018.04.09 - 09:44   |   Írta: L Ferenc   |   1595
09. ápr Okosóra fronton perelik az Apple-t

Felbukkant egy cég, mely szerint az Apple illetéktelen módon használta az ő technológiáit.

Egy michigani start-up cég beperelte az Apple-t, mondván, hogy az utóbbi vállalat jogtalanul használt fel bizonyos technológiákat az Apple Watch termékekben. A kis hatótávolságú infravörös lézer fejlesztésekkel foglalkozó Omni MedSci szerint az említett okosórákban lévő pulzusmérő nagy mértékben az általa fejlesztett megoldásokra épül.

A start-up munkatársai arról számoltak be, hogy az Apple és az Omni MedSci 2014 és 2016 között két éven át tárgyalt egymással az első- és második szériás Apple Watch modellek fejlesztése kapcsán. Az Omni MedSci közlése szerint az említett időszakban minden jel arra mutatott, hogy az Apple egy együttműködési szerződés keretein belül az ő technológiájukat fogja használni, később azonban megszakadtak a tárgyalási folyamatok. 

Ezt követően pedig az Omni MedSci meglepve tapasztalta, hogy az Apple az okosórái révén az előbbi vállalat három szabadalmi jogát is megsértette. A várakozások szerint hamarosan újabb Watch termékeket bemutató Apple egyelőre még nem reagált az őt ért vádakkal kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése