Gyengén teljesít a HomePod: rossz eladási számokról ír a China Times

Almás Pletykák   |   2018.04.12 - 19:38   |   Írta: Máté Gergő   |   1696
12. ápr Gyengén teljesít a HomePod: rossz eladási számokról ír a China Times

Egy olcsóbb alternatíva is érkezhet a kínai újság szerint.

Ez megerősíti a Bloomberg korábbi híreit, melyek szerint a HomePod nem úgy teljesít, ahogy azt az Apple vezetősége remélte és egyre valószínűbb, hogy vissza kell mondaniuk a beszállítói megrendeléseket. Mindazonáltal érdemes óvatosan kezelnünk ezeket a híreket, hiszen jelenleg nehéz megjósolni az almás okoshangszóró jövőjét.

A China Times állítása szerint az Apple 500.000-ről 200.000-re csökkentette a havonta megrendelt HomePod készülékek számát. Mindez az alacsony eladási számoknak köszönhető. Az Apple az egész 2018-as évre vonatkozó megrendelési terveit felülvizsgálja. A HomePod-ok népszerűtlenségének oka a magas ár (349 dollár) és a rengeteg kritika, amelyet a Siri nehézkes használata miatt kapott. 

Tim Cook az alábbiakat nyilatkozta 2013-ban a beszállítókról és a bevételekkel kapcsolatos spekulációkról:

"Szeretném megkérdőjelezni a terveinkről szóló pletykák pontosságát. Még ha egy adott adatpont tényszerű is volt, lehetetlen volna megmondani, hogy az milyen hatással van a vállalatunkra. Az ellátási lánc nagyon összetett, és több beszállítói forrásunk is van ugyanazokhoz a dolgokhoz. A hozamok változhatnak és a beszállítók teljesítménye is változhat. Rendkívül hosszú azoknak a dolgoknak a listája, amelyek félrevezetőek lehetnek..."

A China Times cikke az Inventec-től érkező információkra alapoz, azonban lehetséges, hogy csupán ez a vállalat vesztett megrendeléseket az Apple-től. A Foxconn egyelőre nem jelentett hasonló mértékű megrendelés csökkenést. Azonban számolni kell azzal is, hogy már néhány hónap eltelt a HomePod megjelenése óta, így azok a vásárlók, akik nagyon várták az almás okoshangszórót már bizonyosan beszerezték azt. Hasonlóan az iPhone-okhoz, a HomePod esetében is visszaesésre számíthatunk az első hónapok után. Továbbá korlátozó tényező, hogy a HomePod-ot kizárólag az Egyesült Államokban, Ausztráliában és az Egyesült Királyságban értékesítik. Az Apple korábban bejelentette, hogy a HomePod tavasszal debütálhat az okoshangszóró Franciaországban és Németországban.

Sokak szerint az Apple okoshangszórója nagyon drága. A napokban egy olcsóbb HomePod modellről is érkeztek pletykák. Sajnos a pletykák szerint egészen az utolsó negyedévig várnunk kell az olcsóbb HomePod debütálására.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése