Az Apple megerősítette: felvásárolják a Shazamot

Apple Hírek   |   2017.12.12 - 19:52   |   Írta: Máté Gergő   |   2387
12. dec Az Apple megerősítette: felvásárolják a Shazamot

Korábban megírtuk, hogy az Apple komoly ajánlatot tett a brit vállalatnak.

Örülünk, hogy Shazam és tehetséges csapata csatlakozik az Apple-höz. Az App Store elindulása óta a Shazam mindigis az iOS egyik legnépszerűbb alkalmazásának számított. Mára több száz millió ember használja világszerte, több platformon. 

Az Apple Music és a Shazam nagyon jól illeszkednek, hiszen mindkettő célja a zenei felfedezés iránti szenvedély és a nagyszerű zenei élmény közvetítése a felhasználók irányába. Izgalmas terveink vannak és várakozással tekintünk az elkövetkező időszakra, miután a mai napon sikeresen megkötöttük a megállapodást a Shazam-mal. 

A Shazam zenefelismerő funkciója már most elérhető az Apple Siri virtuális asszisztenssel. Akár most is megkérhetjük, hogy ismerjen fel egy éppen lejátszott zenei részletet az iPhone, iPad és Mac készülékeinken (sajnos az Apple Watch-on egyelőre nincs erre lehetőség).

A Siri automatikusan felismeri a zenét a Shazam használatával, de a funkciót hamar megváltoztatták és jelenleg csak akkor keres rá, ha megkérjük a zene felismerésére. Egyelőre nem tisztázott, hogy erre a személyiségi jogok, vagy a licenc szerződések miatt volt szükség.

A közeljövőben várhatóan még jobban be lesz integrálva az Apple szoftvereibe a Shazam média felismerő technológiája. Az üzletet nagyjából 400 millió dollárért kötötte az almás vállalat.

Felmerül a kérdés, hogy mi lesz így a Shazam Android applikációjával? Nos, az Apple a Beats felvásárlása után sem törölte a rivális operációs rendszeren futó alkalmazást, hanem beintegrálta az Apple Music-ba.

Forrás: AppleRider

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése