Így állítható majd be a TouchID utódja, a FaceID

Apple Hírek   |   2017.09.11 - 22:30   |   Írta: N Marcell   |   11118
11. szept Így állítható majd be a TouchID utódja, a FaceID

Az ujjlenyomat-olvasás már a múlté; üdvözöljétek az arcfelismerést!

A kiszivárgott iOS 11 GM-ből rengeteg új részlet derült ki a TouchID-t leváltó FaceIDE-vel kapcsolatban. Nem is csoda: elég bizonyos, hogy ez lesz az azonosítás/beléptetés legfőbb módja az iPhone X-ben.

A korábban Pearl ID fantázianéven futó algoritmus működése nagy mértékben hasonlít majd a TouchID használata közben látottakkal: először is kötelező megadni egy jelkódot arra az esetre, ha a FaceID nem lenne használható (vagy a telefon tulaja nem tudja abban a pillanatban az arcára mutatni a készülék kameráját). Ezek után az iOS megkezdi az arc beolvasását és rendszerbe töltését. 

Először is a felhasználónak lassan körbe-körbe kell mozgatnia a fejét, hogy az iPhone szenzorai minden szögből felmérhessék a fizimiskáját. Ezután a telefon elmagyarázza, hogy "a FaceID akkor tudja a legjobb teljesítményt nyújtani, ha a kamera képes az arcot minden irányból felmérni". Két környi szkennelés után véget is ért a procedúra. 

 


 

Természetesen a FaceID beállítása közben is kézenfogva vezet minket a program: "Tartsd az iPhone-od az arcodtól 25-50 centire az arcodtól!", "Döntsd az arcod jobbra/balra/fel/le!"; a legelveszettebbek sem fognak tudni elrontani semmit. Természetesen az iOS azt is látja, ha a felmérni kívánt arcra nincs tiszta kilátás, de képes a látómezejében lévő másik ábrázatokat is kiszűrni. 

Úgy néz ki, a TouchID-vel ellentétben idén félbe is hagyhatjuk a biztonsági vonal tökéletesítését; a kódsorok között feltűnik a "Részleges Felvétel" (Partial Capture). Ez valószínűleg arra vonatkozik, hogy a felhasználó nem akarja befejezni a szkennelést - csak azt használja, amit a telefon félig-meddig megörökített. Sőt, az iPhone X azzal is tisztában van, ha a tulajdonosa szimplán ráveti a tekintetét: 

"A telefon felfigyel, ha ránézel a kijelzőre. Mikor érzékeli, hogy a telfonra pillantasz, az iPhone kijelzője nem sötétedik majd el."

Úgy néz ki, a telefonunk végre nem fogja lezárni magát, miközben olvasgatunk valamit. 

Szerencsére itt vagyunk a bemutató küszöbén: holnap iPhone X élő közvetítés a HasználtAlmán! Az összes, idei iPhone-ra vonatkozó hírt és pletykát megtaláljátok itt. 

Forrás: 9to5mac.com

Kapcsolódó cikkek: 

MentésMentés


Kommentek megjelenítése