Közeledik a Föld napja, készül az Apple

Apple Hírek   |   2017.04.20 - 23:00   |   Írta: Pausch Rita   |   1999
20. ápr Közeledik a Föld napja, készül az Apple

Az almás vállalat, mint elkötelezett természetvédő, idén is méltó módon ünnepli a Föld napját.

Az Apple egyszerre többféleképpen is ünnepli a Föld napját. A márkaboltokban a vásárlások után pénzt ajánlanak fel, videókban magyarázzák törekvéseiket, Apple Watch kihívással mozgatják a felhasználókat, és webloldalukon egy külön aloldalon hirdetik bolygónk iránti elkötelezettségüket. 

 

Apple Store kampány

Idén sem maradhat el az Apple és a Természetvédelmi Világalap (WWF) közös kampánya. Egyelőre az Apple márkaboltokban kezdődött a jótékonysági akció. Ennek lényege, hogy mától az üzletekben minden Apple Pay vásárlás után a cupertinói cég 1 dollárt felajánl a WWF részére.

Mindegy, hogy az Apple Pay vásárlást iPhone vagy Apple Watch készülékkel bonyolítják, az 1 dollár jár utána a természetvédelem javára. Igaz, hogy egy töltő után ugyanannyi, mint például a legdrágább Mac Pro után. Node, ne kukacoskodjunk, kérem!

A jótékonysági akció egészen április 28-ig tart, ez idő alatt pedig ismerve az Apple iránti keresletet, bizonyosan szép összeg gyűlik majd össze így is. Akik pedig ezen felül is segítenének, maguk is felajánlhatnak összegeket a WWF részére az Apple Pay-jel. Nincs más teendőjük, mint felkeresni a WWF adományoldalát és a Donate with Apple Pay logóra kattintva már el is indíthatják a tranzakciót.

Tavaly az Apple „Apps for Earth” kampányával az App Store-ban 8 millió dollárt gyűjtött a Természetvédelmi Világalapnak. Noha úgy tűnik, idén bevételgyűjtő kampány nincs az alkalmazás áruházban, az biztos, hogy előkerültek a tematikus appok. Pl. a WWF oktatóalkalmazása is az ajánlottak között szerepel.

 

 

Vicces videók

Az Apple Store vásárlásokból befolyó összeg mellett az Alma négy, mókás, rajzos, oktatóvideót is közzétett a Föld napját ünnepelendő. Ezekben a rövid rajfilmekben Apple alkalmazottak jelennek meg narrátorként, és a vállalat zöld energia törekvéseiről beszélnek. Minden videóban feltesznek egy kérdést, majd egy almás alkalmazott elmagyarázza a választ, beleszőve a vállalat környezetvédelmi törekvéseit.   

 

 

Apple Watch kihívás

Arról korábban már írtunk, hogy a cupertinóiak házon belül, a dolgozóknak már kiírtak egy Apple Watch kihívást, amivel pólókat és kitűzőket lehetett gyűjteni. A munkavállalókat ezzel aktívabb, sportosabb életre igyekeztek ösztökélni.

 A közelgő természetvédelmi nap alkalmából azonban most az összes Apple Watch felhasználót célozták meg a „Föld napja kihívással”. Az okosóra tulajdonosokat arra bíztatják, hogy menjenek a szabadba és ott végezzenek egy 30 perces edzést. A teljesítők iMessage matricákhoz juthatnak és különféle célokat elérve jutalmakban részesülhetnek.

 

 

2017-es környezetvédelmi jelentés

Összekötve a kellemest a hasznossal, a cég weboldalán, a feljebb már említett – Föld napja alkalmából létrehozott – aloldalon hirdeti környezetvédelmi ars poeticáját. Ha pedig már ezt teszik, akkor egyúttal, ahogy minden évben, idén is közzétették szokásos környezetvédelmi jelentéseiket is.

 

 

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolódó cikk:
Az Apple szép summát gyűjtött a Természetvédelmi Világalapnak
Az Alma megint nagyon bezöldült
Az Apple újabb nagy lépést tett a környezetvédelem jegyében



Kommentek megjelenítése