Az Apple újabb nagy lépést tett a környezetvédelem jegyében

Apple Hírek   |   2016.09.22 - 16:00   |   Írta: Pausch Rita   |   2140
22. szept Az Apple újabb nagy lépést tett a környezetvédelem jegyében

A cupertinói vállalat csatlakozott a RE100 kezdeményezéshez és beszállítóit is a megújuló energiaforrások használatára buzdítja.

Az almás cég kitartóan munkálkodik tovább a kitűzött környezetvédelmi céljai megvalósításán. Hivatalos bejelentést tettek a Klíma-héten New Yorkban és a napokban közleményt adtak ki a fontos témáról.

A RE100 egy magánszektori, világszintű együttműködés, amely 100 százalékosan megújuló energiaforrásokra való átállást sürget különféle eszközökkel. Olyan neves vállalatok csatlakoztak már hozzá, mint az Adobe, a Telekom, a Microsoft, az IKEA, a Google, a Nike és még sok tényleg neves cég a Fortune 500-as listájáról.

Az Apple-t, noha a saját törekvéseit a környezetvédelem terén, nem sokan vitatják, mégis sok kritika érte amiatt, hogy mit sem ér a saját megújuló energiaforrásokat használó infrastruktúrája, amíg a beszállítói nem ebben a szellemben tevékenykednek. Most azonban külön hangsúlyt kapott az is, hogy a beszállítóikat is ebbe az irányba terelnék. A RE100 pedig az Apple-től függetlenül is jó hír Kínának, mert a tevékenység gerincét képezi az ország felcsatlakoztatása ezen a téren.  

Az Alma csatlakozását a programhoz Lisa Jackson, a cég környezetvédelemért felelős alelnöke jelentette be a Klíma-héten New Yorkban, valamint beszámolt az eddigi elért eredményeikről.

Az Apple nagyban elkötelezett a megújuló energia 100 százalékos használata mellett, ezért boldogan állunk azon cégek mellé, amelyek szintén ezen munkálkodnak.” – hangsúlyozta beszédében Jackson.

Az Alma egyébként az USA-ban, Kínában és 21 másik országban is a saját intézményrendszerét már 100 százalékban megújuló energiával működteti. A környezetvédelemért felelős alelnök beszámolt arról, hogy nemrég fejezték be Arizona államban egy 50 megawattos napelem mező telepítését. Ez a rendszer az arizonai Mesá-ban létrehozott adatközpontjuk energiaellátását hivatott ellátni és nagyjából annyi elektromos áramot szolgáltat, amennyit 12 000 arizonai otthonban használnak fel.  

Az almás cég beszállítói is zöldülni kezdtek. A Lens Technology múlt hónapban jelentette be tiszta energia programját. Az antenna csíkokat előállító Solvay Specialty Polymers 2018-ra vállalta a 100 százalékban megújuló energia felhasználásra való átállást, ami nagyjából 14 gyárat érint 8 országban. Az egyik legnagyobb alumínium beszállító, a Catcher Technology pedig szintén 2018-ra vállalta a 100 százalékos átállást.

A beszállítói vonalon összesen évi 1,5 milliárd kilowatt órányi, Apple termékek termelésére fordított, tiszta energiát jelent 2018 végére. Mindez egyenértékű nagyjából 1 millió kínai otthon energiafelhasználásával.

Forrás: Apple

Kapcsolódó cikk:
Apple: A környezetvédelem mindenek előtt
Az Apple szép summát gyűjtött a Természetvédelmi Világalapnak
Az Alma egyre zöldebb



Kommentek megjelenítése