Az Alma megint nagyon bezöldült

Apple Hírek   |   2016.04.15 - 14:18   |   Írta: Pausch Rita   |   1545
15. ápr Az Alma megint nagyon bezöldült

A közelgő Föld napját hatalmas készülődés előzi meg az Apple-nél.

Az almás cég környezetvédelmi szerepvállalása talán nem újdonság az olvasóknak. A keynote-okon lassanként már minden alkalommal rövidebb, hosszabb részt szentelnek az elért környezetvédelmi eredményeiknek. Ezért nem meglepő, hogy a közeledő Föld napja (április 22.) alkalmából a honlapon és az App Store-ban is változtatások történtek.

A WWF (Természetvédelmi világalap) és az App Store összefogott ugyanis 24 alkalmazásfejlesztővel a jótékonyság és a környezetvédelem jegyében, Apps for Earth címmel. A vásárlásokból befolyó összeg 100 százalékát az alap kapja. Mától egészen április 24-ig tart a kezdeményezés.

Az összefogásban elérhető alkalmazások között nem csak játékok találhatók. Vannak köztük kreatív, de akár fitnesz appok és természetesen ismeretterjesztők is. A játékok közül kiemelnénk olyan „nagyságokat”, mint az Angry Birds 2 vagy a Hearthstone, Candy Crush Soda Saga, vagy esetleg csajoknak a Kendall és Kylie. Elérhető továbbá a képszerkesztő app a VSCO, vagy az agyfejlesztő alkalmazás, a Peak. Több appot is kifejezetten erre az alkalomra kicsit "bezöldítettek", vagy mondjuk úgy, a környezetvédelem fókuszáltak, illetve hangsúlyozzák bennük az együttműködést a WWF-fel.

Kiemelt szerephez jut a WWF hivatalos alkalmazása, a WWF Together, is. Az app ingyenes letöltése és az Earth’s story (Föld története) megvásárlása után – ami szintén 100 százalékban a WWF javára megy – gyönyörű képekhez és ismeretterjesztő tartalmakhoz juthatunk.

A dolog azonban itt még nem áll meg! Egy gyönyörű, ismeretterjesztő, oktató mikrosite-ot is kaptunk ugyanis a cégtől, Earth Day Lessons, vagyis Föld napja leckék, címmel. Az oldal a környezetvédelem kiemelt területeire bontja a rövid ismertetőket, és ezekhez különféle megvásárolható, vagy akár ingyen letölthető termékeket kapcsol.

A WWF céljai között szerepel a természetes erőforrások védelme különféle innovatív és az egész világra kiterjesztett módszerekkel. Ebből is látható, hogy a megújuló energiaforrásokra olyan nagy hangsúlyt fektető, és a szénlábnyomának csökkentését a zászlójára tűző Alma céljai mennyire egybevágnak ezzel.

Kapcsolódó cikkek:
Az Alma egyre zöldebb
Ingyen hátterek az Apple-től



Kommentek megjelenítése