Ingyen hátterek az Apple-től

Apple Hírek   |   2016.03.24 - 09:00   |   Írta: Pausch Rita   |   2412
24. márc Ingyen hátterek az Apple-től

Az Apple újrahasznosítási programja, a „Megújulás”, minden felhasználónak kedveskedik, bár azoknak kicsit jobban, akik visszaviszik használaton kívüli készülékeiket…

A hétfői Apple bemutató keretében, előkelő helyen, az esemény elején, a környezetvédelemért felelős alelnök beszámolt a cég környezetvédelmi szerepvállalásáról. Lisa Jackson elmondta, hogy az Alma jelenleg 93%-ban megújuló energiaforrásokat használ, amiből az Egyesült Államokban és Kínában is már 100%-os az arány. Megtudhattuk azt is, hogy a csomagolás is 99%-ban vagy újrahasznosított papírból, vagy a folyamatosan újratelepített erdők fáiból származik.

Ezen nagy környezetvédelmi előrelépések mellett azonban egy világszintű új probléma ütötte fel a fejét, ami egyébként nem csak a cupertinói vállalatot érinti. Az elektronikus cikkekből származó szeméttel az egész világnak – legfőképp pedig a fejlődő országoknak – egyre gyorsuló mértékben kell szembenéznie, ezért az Apple ezen a fronton is erősítene.

Az újrahasznosítási programjukat, „Megújulás” néven, szintén hétfőn tették közre. Az ügy főszereplője, Liam, a robot. Liamről egy rövid videót is bemutattak, amit láthattok itt is, és a vele kapcsolatos viccekről pedig már tegnap olvashattatok nálunk.

Liam az a robot, ami szakszerűen szétszereli a céghez leadott korábbi hibás, elöregedett készülékeket, hogy aztán a különféle alkatrészeit újrahasznosíthassák és ezzel is csökkentsék a szemetet, ami belőlük származna.

Az újrahasznosítási programot egyelőre az Egyesült Államokban hirdették meg. A „Megújulás” egy összevont program. Szól azoknak, akiknek az Apple Care által új készülékhez jutnak, szól azoknak, akik az újrafinanszírozás keretében új készülékre váltanak és persze minden egyes vásárlónak, aki visszaviszi a készülékét, amire már nincs szüksége, mert tönkrement, lecserélte, összetört, stb. A cég mindenkinek egyformán ajándékkal kedveskedik.

Azoknak, akik beviszik a készülékeiket, az Apple Store-ban jóváírnak egy bizonyos összeget a következő vásárláshoz, másrészt ingyenes háttereket is letölthetnek az Apple oldaláról. Ezek a hátterek Anthony Burrill, grafikus, természet ihlette képei és jelenleg iPadre, iPhone 5-re és iPhone 6-ra elérhetőek. Noha, a képek online elérhetőségét a boltban, a korábbi készülékek visszaszolgáltatásakor adják oda, lényegében bárki  ingyen letöltheti őket: innen.

INGYEN HÁTTÉRKÉPEK AZ APPLE OLDALÁN!

Kapcsolódó cikk:
A méret a lényeg!



Kommentek megjelenítése