Megújul az App Store

Almás Pletykák   |   2016.04.15 - 09:11   |   Írta: L Ferenc   |   3296
15. ápr Megújul az App Store

A változások a felhasználókat és a fejlesztőket egyaránt érinteni fogják.

A Bloomberg hírügynökség értesülései szerint az Apple a közeljövőben alapos ráncfelvarrást hajt majd végre népszerű tartalomboltján, az App Store-on. Előzetes információk szerint a megújuló App Store vadonatúj böngészési élményt biztosít majd a felhasználók számára, és ennek köszönhetően a jövőben minden eddiginél könnyebben rátalálhatunk majd az általunk éppen keresett tartalmakra. 

A változások várhatóan nemcsak a felhasználókat, hanem egyben a fejlesztőket is érinteni fogják, ugyanis az Apple állítólag be fogja vezetni a fizetős tartalomelhelyezési szolgáltatást. Ennek lényege, hogy amennyiben a fejlesztők kifizetnek egy előre meghatározott összeget, akkor az általuk készített tartalmak kiemelt helyet kapnak az App Store-ban. Így például, ha valaki rákeres arra a szóra, hogy "football", és az adott fejlesztőcégnek van focijátéka, akkor a megfelelő összeg kifizetését követően ez a szoftver a találati lista elejére kerülhet. 

A megújult App Store a felvázolt új fizetős funkció miatt várhatóan jelentős új bevételeket termel majd az Apple-nek. Azt egyelőre nem tudni, hogy az új tartalombolt mikortól lesz elérhető - a nemrégiben kezdődött fejlesztéseken jelenleg körülbelül 100 Apple alkalmazott dolgozik. 


Kommentek megjelenítése