Új méretekkel és kizárólag OLED kijelzőkkel érkezhetnek a 2020-as iPhone-ok

Almás Pletykák   |   2019.04.02 - 21:04   |   Írta: SzavaRicsi   |   5537
02. ápr Új méretekkel és kizárólag OLED kijelzőkkel érkezhetnek a 2020-as iPhone-ok

Idén még nem várhatunk nagy változást a tajvani beszállítók szerint, de 2020-ra átformálódhat az iPhone-ok külseje.

Változatlan külsővel érkezhetnek az idei iPhone-ok – derült ki a Digitimes legújabb információiból, amelyek 2020-ra jósolják az almás mobilok külsejének komolyabb frissítését.

Az oldal tajvani beszállítói forrásokra hivatkozva írja, hogy az Apple idén nem rendelt olyan komponenseket, amelyek bármiféle dizájnváltást jósolnának, de a 2020-as évben már új köntöst terveznek az iPhone-oknak.

A hír szerint az Apple nem a mostani két OLED és egy LCD kijelzős felállással tervezi a jövő évet, hanem az egész iPhone termékcsaládot átvezetné az organikus LED technológiájára. A pletyka alapján továbbra is évi három új iPhone-t mutatnának be, ám a mostani 5,8, 6,1 és 6,5 hüvelykes kijelzőméretek helyett 5,42, 6,06 és 6,67 hüvelykes képátlókkal folytatnák.

Ezzel a tavalyi, és várhatóan az idei megjelenésekhez képest 2020-ra 0,4 hüvelykkel zsugorodik a legkisebb változat, és ezzel egy időben megérkezik az eddigi legnagyobb képátlóval szerelt iPhone is.

Mindemellett az is kiderült, hogy az Apple visszatérhet arra a stratégiára, mely szerint a legkisebb megjelenítővel szerelt mobil egyben a legolcsóbb változat. A jelenleg költségcsökkentő feladattal ellátott LCD panel elhagyásával a cupertinói techcég elvileg a Samsung és az LG új, olcsóbb OLED paneljai felé kacsintgat, amelyeket a legkisebb, 5,42 hüvelykes képátlójú modell kaphat meg a három kivitel közül.

A másik két változathoz előre láthatóan a Samsung szállítja majd az OLED paneleket.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése