Nemsokára jöhetnek a vadonatúj AirPods-ok

Almás Pletykák   |   2018.12.03 - 16:05   |   Írta: N Marcell   |   2634
03. dec Nemsokára jöhetnek a vadonatúj AirPods-ok

A legmegbízhatóbb Apple szivárogtató elcsiripelt pár érdekes részletet a vezeték nélküli fülesek jövőjéről.

Az “Apple szivárogtatások királya”-ként ismert kínai elemző, Ming-Chi Kuo most az AirPodsot vette terítékre. Mint tudjuk, a vezeték nélküli fülhallgató az iPhone 7 mellett jelent meg, azóta pedig az Apple egyik legsikeresebb termékévé vált, még a kezdeti kritikák ellenére is. Nem is csoda, hiszen az Apple rengeteg mindent eltalált az aprócska eszközzel kapcsolatban: a hangzás, tárolás, csatlakozás és extrák mind-mind a helyükön voltak, az árazás pedig egészen elviselhető Apple-viszonylatban. Persze, egyáltalán nem olcsó, de a cég éppen belőtte azt az árcédulát, amit nagyjából meg tud indokolni az ár-érték arány, valamint elegen tudják megengedni magunknak ahhoz, hogy sikere legyen. Ennél viszont jóval többre vitte, Kuo elemzései szerint az Apple legsikeresebb terméke lesz a füles a belátható jövőn belül.

Így hát nem is csoda, hogy egyre nagyobb az igény egy fejlesztett AirPods-ra, mivel sokaknak hiányzik például a vízállóság, vagy a vezeték nélküli töltés, amire mindenképpen szükség lenne az AirPower töltőpad​ használatához már ha megjelenik valaha. Szerencsére úgy néz ki, az Apple pont egy ilyen terméket tervez kiadni. 

A fejlesztett, vezeték nélküli töltést támogató AirPods 2019 első negyedévében fog megjelenni.

 - állítja Kuo. Minden bizonnyal a fülesek tokja szolgál majd az energia közvetítőjeként, az Apple pont egy ilyen terméket promózott az AirPower bemutatkozójakor is. Azóta síri csönd övezte a terméket, Kuo állítása nyomán viszont ismét fellángolhat az AirPods-láz, sőt, akár az AirPower megjelenésének közeledtét is jelentheti. 

 

A híres-neves AirPower töltőállomás a vezeték nélkül töltődő AirPods-zal

 

Maga a tok Kuo szerint egy ún. “rigid-flex board”-ot (merev és hajlékony áramkörrel is rendelkező alkatrészt) kap majd fejlesztésként, mely gyártási ára magasabb, mint az eddig használt komponens. A zsanért is újradizájnolják a frissült megjelenésért és jöbb hőtűrésért, viszont ez az elem is drágul, csaknem 60%-kal. A fejlesztések persze az AirPods árának emelkedését fogják eredményezni, ez azonban nem meglepő, hiszen Apple termékről beszélünk - valószínűleg akkor is emelkedett volna a kütyü ára, ha maguk a fejlesztések nem is indokolnák meg. Kuo viszont itt nem állt meg, és a fülesek Bluetooth-os képességeinek fejlődését is jósolta, ami azért érdekes, mert így a különálló AirPodokhoz is hozzá kéne nyúlnia az Apple-nek, nem csak a tokhoz. Ez igencsak úgy hangzik, mintha az Apple az eredeti tervét próbálná meg valóra váltani, ami az volt, hogy a vezeték nélkül tölthető tokot kiegészítőként is árulni fogják a korábbi AirPods-tulajoknak, és mellette kiadják a komplett csomag frissítését egyben, ami így a frissített fülesekből és az tokból fog állni.  

És itt még mindig nem álltunk meg, Kuo ugyanis egy hatalmas változtatásra számít a termékvonalban, ami egy 2020-as újradizájnolásban manifesztálódik (legalábbis szerinte). Pontosan nem mondta el, mire számít az új kinézeten kívül, de mások korábban pletykáltak a “Hey, Siri” parancs integrálását, illetve a fentebb említett csepp- vagy vízállóságot. Az AirPowerről Kuo nem mondott semmit, egy októberi elemzésben viszont 2018 végére - 2019 elejére lőtte be a töltő megjelenését. 

Az AirPods, mint legsikeresebb (legnagyobb növekedés hozó) Apple termék címe pedig egyáltalán nem vicc. 2017-ben 16 milliót adtak el belőle, Kuo szerint ez a szám drasztikusan nőhet, akár 100 millió környékére 2021-ben. Így nem csoda, hogy az elemző a legkedveltebb Apple-kiegészítőnek titulálta az AirPods-ot, sőt, véleménye szerint az emberek szívesebben veszik a fülest, mint az iPhone-t. Lenyűgöző teljesítmény egy apró kütyütől, amit eleinte sokan egy elektromos fogkefe fejéhez hasonlítottak. 

 

 

Forrás: AppleRider / 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése