Szinte biztos, hogy nincs vége az AirPower-ügynek

Almás Pletykák   |   2018.09.21 - 03:47   |   Írta: N Marcell   |   2961
21. szept Szinte biztos, hogy nincs vége az AirPower-ügynek

Hosszú csend után ismét jelet adott magáról a régen halogatott töltő.

Pont egy éve, az iPhone X mellett bemutatkozott a színpadon az AirPower, az Apple hivatalos vezeték nélküli töltője. Eldicsekedtek vele, hogy egyszerre három eszköz is tölthető lesz majd vele, telefon-óra-fülhallgató egyszerre – azóta viszont síri csend. A pletykák szerint mindenféle tervezési hibába futottak bele az Apple Park szorgos mérnökei, a töltőpad hol túlmelegedett, hol a tekercsek interferáltak egymással; egy szó mint száz, volt baj bőven. A rajongók az idei eseménytől várták a termék feltámasztását, vagy legalább valami jelet, hogy nincs teljesen vége a projektnek. Nos, csalódniuk kellett. Egy szó sem esett az AirPowerről, így sokan halottnak könyvelték el az ígéretesen kinéző terméket.

Szerencsére nem kell még temetni: mikor minden remény veszni látszott, az Apple ismét elejtett egy-két információmorzsát a töltőpadról. Az első iPhone XS-tulajok közül volt valaki olyan szemfüles, hogy észrevegye az utalást: a telefon felhasználói kézikönyvén, a vezeték nélküli töltést magyarázó passzusban említették az AirPowert.

„Helyezze az iPhone-t kijelzővel fölfelé az AirPowerre vagy Qi-szabványnak megfelelő vezeték nélküli töltőre. Töltésre használhatja még a Lightning-csatlakozót, valamint ide csatlakoztathatja a kiegészítőket is.”

Kellemes meglepetés: ha már beleírták az iPhone kézikönyvébe is, akkor nem lehet olyan messze, nemde? Ráadásul tavaly azt ígérték, hogy „2018 folyamán” fog megjelenni, és 2018-nak még közel sincs vége (bár a szkeptikusok szerint már hallanunk kellett volna pletykákat, ha tényleg közeledne az AirPower megjelenése).

Az iOS 12-ben is találtak nyomokat: frissült az AirPowerhez tervezett interfész, ami azt jelenti, hogy az Apple továbbra is dolgozik a projekten. Ha törölték volna, biztosan nem fejlesztenék a szoftvert és a kézikönyvben sem említették volna meg. Egészen biztosan állíthatjuk, hogy meg fog jelenni, kérdés csupán, hogy mikor.

Az AirPower egyébként nem csupán három Qi-szabványnak megfelelő töltő egy testben, sokkal több annál. A különleges kialakításának hála a testén bárhova lerakható a tölteni kívánt eszköz, ráadásul a szoros iOS-integrációnak hála az eszközök kommunikálnak egymással: ha egy iPhone-on kívül más eszközt is leraknak az AirPowerre, az iPhone azonnal a töltő kijelzőjeként kezd viselkedni, és egy egyedi interfészen mutatja, hogy áll a töltés.

Ti várjátok az AirPowert? Beruháztok egyre, ha megjelenik?

Forrás: AppleRider / 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése