Tévedhet a Digitimes: nem valószínű, hogy az Apple törölné az 5.8 hüvelykes OLED kijelzős iPhone modellt

Almás Pletykák   |   2018.01.28 - 21:03   |   Írta: Máté Gergő   |   5144
28. jan Tévedhet a Digitimes: nem valószínű, hogy az Apple törölné az 5.8 hüvelykes OLED kijelzős iPhone modellt

Az oldal szerint az almás vállalat csupán egyetlen 6.5 hüvelykes OLED kijelzős iPhone készüléket adna ki idén.

A Digitimes oldalán megjelent cikk szerint az 5.8 hüvelykes modell LCD kijelzőt kapna.  A 9to5Mac-nél viszont szkeptikusan fogadták a Digitimes cikkét, ezért hamar reagáltak rá:

"Nagyon furcsa lépés lenne, ha az Apple elhagyná az 5.8 hüvelykes OLED-et ebben a generációban, ami megnehezíti a Digitimes hitelességének elfogadását ebben a kérdésben".

De játszunk el a gondolattal, hogy a hír igaz. Vajon az Apple tényleg a következőket gondolja a vásárlóiról?

  • Az emberek, akik 5.8 hüvelykes készüléket szeretnének és már most OLED kijelzőshöz juthatnak megelégednének az LCD-vel is idén.
  • Az emberek, akik idén szeretnék megkapni az iPhone X utódját, megelégednének egy 6.5 hüvelykes változattal.

"Egyáltalán nincs értelme annak, hogy bevezetnek egy zászlóshajót, majd egy alacsonyabb verzióval helyettesítik. Ráadásul egy 6.5 hüvelykes készülék sokkal kevésbé fér el a zsebben, mint egy 5.8 hüvelykes, emiatt is tűnik értelmetlennek azt képzelni, hogy az emberek szívesen átváltanának erre a méretre. Emiatt a véleményem azt súgja, hogy a Digitimes-ot félretájékoztatták, vagy nem tudják értelmezni az információt, amelyet megszereztek " - fogalmazta meg véleményét a 9to5Mac szerkesztője, Ben Lovejoy.

Emellett Ben Lovejoy az iPhone X idei kivonását is lehetetlennek tartja:

"Az Apple talán módosítja a dizájnt, de nem fogja beszüntetni azt a készüléket, melyről a fő dizájnerük azt nyilatkozta, hogy egy 10 éves elképzelés megvalósítása, egy olyan készüléket, amelyet kiemelkedően jól fogadtak, és amiért 1000 dollárt is képesek kiadni".

Egy másik lehetőség

A 9to5Mac szerint van egy másik megközelítése is a témának. Amennyiben a Digitimes egy  tavalyi hírre alapozva a Full Active LCD kijelzőre gondol, akkor elképzelhető, hogy az Apple ennek az új technológiának a bevezetését célozza meg. A napjainkban használatos LCD kijelzők nem alkalmasak a teljes kijelzős készülékekhez, mivel több milliméteres szegélyre van hozzájuk szükség és nem hajlíthatóak, emiatt nem lehetne elkerülni velük az iPhone X-nél megismert bevágási területet. A Full Active LCD panelek viszont sokkal kevesebb szegélyt igényelnek, mint a mai OLED-ek (ezek jellemzően 1mm-t foglalnak le).

Ha az 5.8 hüvelykes új iPhone ezt a technológiát használja, akkor értelmezhetőnek tartják a Digitimes cikkét. Azonban fontos megjegyeznünk, hogy erre meglehetősen kevés az esély. Az új generációs iPhone SE és az ősszel érkező modell esetében elképzelhető, de az iPhone X utódja és az iPhone X Plus nagyobb valószínűséggel kaphat OLED kijelzőt.

Forrás: AppleRider/9to5mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése