2018-ban érkezhet a második generációs iPhone SE

Almás Pletykák   |   2018.01.03 - 06:30   |   Írta: Máté Gergő   |   14665
03. jan 2018-ban érkezhet a második generációs iPhone SE

Az Apple tervei között szerepel a középkategóriás okostelefonok piacának meghódítása.

Többek között ezt jósolta a tajvani TrendForce nevű cég, melynek elemzése szerint 2018-ban világszerte tovább növekedhet az okostelefonok piaca. Az első iPhone SE 2016 tavaszán érkezett, és nem követte frissített modell 2017-ben. Emiatt kissé ködös, hogy milyen tervei lehetnek az Apple-nek a készülékkel. A TrendForce bizakodó információira, és a tajvani Economic Daily News  pletykáira alapozva viszont felmerül egy olyan jövőkép, melyben az almás vállalat egy újabb 4 hüvelykes okostelefon kiadásán dolgozik.

Az iPhone X remeg fogadtatásra talált 2017-ben, ám az iPhone-ok gyártási volumene alig 3 százalékkal haladta meg a 2016-os értéket, mivel az Apple technikai akadályokba ütközött. Az új iPhone készülékek 2018-ban továbbfejlesztett Face ID technológiával és test-képaránnyal érkeznek, ráadásul memória növelésről és az AMOLED kijelzők megjelenéséről is szó lehet legalább két modell esetében.

A biometrikus felismerő rendszerekkel kapcsolatban elmondhatjuk, hogy az iPhone-ok továbbra is a Face ID-val lesznek felvértezve, míg más gyártók a jól ismert ujjlenyomat olvasó szenzorokat fogják nyújtani 2018 első felében (köszönhetően a technikai akadályoknak). Az év későbbi szakaszaiban felbukkanhatnak az úgynevezett under-display (vagyis kijelző alatti) ujjlenyomat olvasó szenzorok.

Egy erősebb, 7,5 százalékos növekedéssel számol a TrendForce az Apple iPhone gyártását illetően, ugyanakkor azt is hangsúlyozzák, hogy szerintük a Samsungnak nehéz éve lesz a riválisok miatt: az almás vállalat mellett a kínai gyártók is egyre erősebbek. Amellett, hogy a dél-koreai gyártó továbbra is világszerte a legnagyobb maradhat, a TrendForce egy 3 százalékos zuhanással számol.

Összesen 1,46 milliárd új okostelefont gyártottak 2017-ben, a TrendForce szerint ezen a téren egy 5 százalékos emelkedés várható, ami 1,53 milliárdot jelent 2018-ban.

Forrás: AppleRider/MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése