Újabb cégeket kebelezhet be az Apple

Almás Pletykák   |   2018.01.02 - 09:15   |   Írta: L Ferenc   |   1841
02. jan Újabb cégeket kebelezhet be az Apple

Szakértők szerint jó esély van arra, hogy az Apple hamarosan újabb komoly felvásárlásokat fog végrehajtani.

Közismert tény, hogy a már hosszú ideje igen komoly nyereséget termelő Apple hatalmas készpénz mennyiségen ül, és ebből a pénzből az amerikai vállalat időről időre bevásárol magának. December közepén jött a hír, hogy az Apple 400 millió dollár ellenében felvásárolja a Shazamot, korábban pedig arról szóltak a híradások, hogy az Apple 3 milliárd dolláros áron megvette a Beats Audiót. 

A Citi bank elemzői szerint az Apple újabb felvásárlásra vagy felvásárlásokra készül, és ezek a korábbiaknál jelentősen nagyobb horderejűek lehetnek. Szakértők szerint jelenleg körülbelül 40 százalék az esélye annak, hogy az Apple bekebelezi a Netflixet, még pedig mintegy 104 milliárd dollár ellenében. Amennyiben az üzletet nyélbe ütik, az körülbelül 6 százalékkal növeli majd az Apple részvények értékét. 

Annak mostanság körülbelül 25 százalék az esélye, hogy az Apple felvásárolja a Disney-t, és ez a lépés mintegy 20 százalékkal tenné értékesebbé az almás logós cég részvényeit. Ezenkívül mintegy 10 százalék az esélye egy Electronic Arts, Take-Two vagy Activision felvásárlásnak, és az elemzők szerint 5 százaléknyi esély arra is van, hogy az Apple bekebelezi a Teslát.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése