2019-ben érkezhet a megoldást az iPhone X legkorlátozóbb dizájnelemére

Almás Pletykák   |   2018.01.18 - 06:30   |   Írta: Máté Gergő   |   5317
18. jan 2019-ben érkezhet a megoldást az iPhone X legkorlátozóbb dizájnelemére

Az iPhone X kinézete hatalmasat fejlődött az elődeihez képest, köszönhetően a teljes képernyős kialakításának.

De mennyivel közelebb lenne a tökéletességhez, ha a Face ID szenzor miatt nem kerülne kitakarásra a fekvőnézetes képeink egy része.

A koreai ET News szerint megoldást jelenthet a problémára, ha a Face ID szenzort beépítik a 2019-ben érkező új iPhone készülék kamerájába:

"...az Apple az arcfelismerő szenzorok funkcióját tovább kívánja erősíteni 2019-ben. Emiatt tervezik növelni a felhasznált alkatrészek számát az iPhone készülékekben, és egyfajta kombinációját keresik a kamera és az arcfelismerő moduloknak".

Az iPhone X jelenleg egy külön infravörös (IR) kamera szenzorral rendelkezik a Face ID-hoz, emellett egy olyan RGB kamerája is van, amelyet nem használ arcfelismerésre. Ha az Apple az IR és az RGB kamerát kombinálná egyetlen modulban, az jelentősen csökkenthetné az emiatt lefoglalt területet, persze az iPhone ettől még nem válhatna teljes mértékben egyetlen nagy kijelzővé.

A kamera jelenlegi bevágási területének mértékét a szenzorok teljes szükséglete határozza meg, amely magába foglalja az infravörös kamerát, a környezeti fényérzékelőt, a távolságérzékelőt, a hangszórót, a mikrofont, az RGB kamerát és a pontvetítőt. 

Egy keskenyebb szenzorkialakítással az almás vállalat közelebb kerülhetne ahhoz, hogy egy valóban teljes kijelzőjű iPhone készüléket alkothasson, de a szenzorok tökéletes elrejtésétől még évekre vagyunk.

A bevágás miatt a felhasználóknak kompromisszumokat kell kötniük a mindennapokban. Bár a készülék minden egyes sarka kihasználható, mégis a tetején lévő szenzor olyan jelentős funkciókat vesz el, mint a töltöttségi állapot kijelzése, amelyet csak a Vezérlőközpontban érhetünk el.

Kíváncsian várjuk, hogy hogyan változik majd az iPhone, ám 2018-ban elsőként a második generációs iPhone SE 2 érkezésére számítunk.

Az új középkategóriás iPhone-t három másik követheti ősszel, köztük egy új iPhone X, egy nagyobb, 6.5 hüvelykes kijelzős készülék és egy közepes méretű, 6.1 hüvelykes LCD kijelzős modell Face ID szenzorral. Emellett az új iPad Pro készülék is megkaphatja a Face ID szenzort.

Forrás: AppleRider/9to5mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése