Még idén leállíthatja az iPhone X-et az Apple

Almás Pletykák   |   2018.01.25 - 07:44   |   Írta: Máté Gergő   |   6228
25. jan Még idén leállíthatja az iPhone X-et az Apple

Az év végéig leállíthatja az iPhone X forgalmazását az Apple Ming-Chi Kuo, a KGI Securities elemzője szerint.

Korábban az almás vállalat egy új készülék bevezetésekor csökkentette a régebbiek árát és ezek még évekig elérhetőek voltak. Kuo szerint ez 2018-ban meg fog változni és az alig egyéves iPhone X-től hamarosan elbúcsúzhatunk.

Amennyiben az Apple mégis lecsökkentené az iPhone X árát 899 dollárra, akkor Kuo véleménye szerint ez könnyen ahhoz vezetne, hogy konkurenciát jelentene egy új középkategóriás 6.1 hüvelykes Face ID szenzoros iPhone-nak (amelyet sokan várnak), amely az iPhone X utódjával egyidőben jelenhet meg. A középkategóriás készülék 650-750 dolláros árcímkét kaphat, amely nagyon közel állna a 899 dolláros iPhone X-hez. Kuo nem hiszi, hogy az Apple ekkora hibát követne el.

"Az iPhone X ártana a 2018 második felében megjelenő új modelleknek, amennyiben azok megjelenése után alacsonyabb áron értékesítenék: Az iPhone X árának csökkentése a 2018-as új készülékek megjelenése után negatívan hatna az új termékvonalra, amelyben az új magasabb árkategóriájú modell 3D szenzort és OLED kijelzőt is kap. Továbbá az iPhone X árának csökkentése negatívan érintené az új 6.1 hüvelykes LCD-s iPhone-t is, amely 2018 második felében érkezne. Emiatt úgy számolunk,hogy az iPhone X 2018 közepére eléri az end-of-life (EOL) időszakát" - mondta Kuo.

Ha a dolgok Kuo számításai szerint alakulnak, akkor 2018-ban egy új 5.9 hüvelykes iPhone X érkezhet a magasabb árkategóriában, egy nagyobb, 6.5 hüvelykes iPhone X Plus mellett, továbbá pedig egy középkategóriás 6.1 hüvelykes iPhone is érkezhet. Ebben az esetben a termékvonal továbbra is tartalmazná (alacsonyabb áron) az iPhone 8, iPhone 7 és az iPhone SE készülékeket.

Az iPhone X már 280.000Ft-tól elérhető a HasznaltAlma-n 

Forrás: AppleRider/RedmondPie

Kapcsolódó cikkek:

 

MentésMentés

MentésMentés


Kommentek megjelenítése