Tim Cook: a Mac mini továbbra is fontos része lesz az Apple kínálatának

Almás Pletykák   |   2017.10.22 - 23:15   |   Írta: N Marcell   |   4684
22. okt Tim Cook: a Mac mini továbbra is fontos része lesz az Apple kínálatának

Talán megfordul az aprócska számítógép szerencséje.

Ezen a héten volt a Mac mini harmadik születésnapja - pontosabban most volt három éve, hogy a gép vérfrissítést kapott. E hosszú idő alatt pedig többekben is felmerült a kérdés: mi lesz a Mini sorsa? 

A MacRumors olvasója, Krar egyenesen az Apple atyaúristene (pontosabban vezérigazgatója), Tim Cook elé járult az ügyben, egy e-mail keretein belül. Tim nem késett a válasszal (milyen szerencse, hogy az összes levelét elolvassa!), azonban semmi konkrétat  nem osztott meg velünk: 

“Egyelőre nem jött el az ideje, hogy a Mac mini sorsáról beszéljünk, azonban mindenképpen úgy tervezzük, hogy a gép a kínálatunk fontos része lesz.”

Nagyjából ennyit mondott Phil Schiller is, mikor szóba kerültek az Apple Mac-ekre vonatkozó tervei“A Mac mini fontos termék számunkra; azért nem hoztuk vissza, mivel keveréke a kezdetleges szintű és a profi felhasználói élményeknek.”

A Mac mini persze nem véletlenül lett befutó rengeteg ember számára: egy egészen megfizethető eszköz, amihez az ember maga választja a perifériáit, így érve el a személyesebb felhasználói élményt. A gond azzal van, hogy a jelenleg megvásárolható modellek jócskán elavultak - még mindig Haswell processzorok és integrált Intel HD 5000/Intel Iris grafikus kártyák duruzsolnak a bennük. 

Sajnos szinte semmi nyomunk sincs az esetleges Mac mini fejlesztésekről, ám mivel közeledik a 2017-es év vége, szinte biztos, hogy idén már nem látunk újítást az aprócska gépek felhozatalában. Ha viszont megjelenne egy erősebb és korszerűbb eszköz, akkor az könnyedén visszahozhatná a Mac mini lassan letűnőben lévő fénykorát.

Forrás: AppleRider/MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 

Mac mini VÁSÁRLÁS 


Kommentek megjelenítése