WWDC 2017: Mindaz, amire számítani lehet a keynote-on

Almás Pletykák   |   2017.05.31 - 23:48   |   Írta: Pausch Rita   |   2375
31. máj WWDC 2017: Mindaz, amire számítani lehet a keynote-on

A WWDC 2017 és ezzel együtt a június 5-i nyitó keynote is a nyakunkon. Node, mi várható?

Az Apple fanok hangulata fokozódik, hiszen az idei WWDC különleges lesz. Azon felül, hogy egy régi-új helyszínen rendezik – 7 év után újra a McEnry Convention Centerben, San Joséban –, ez egyben azt is jelenti, hogy egészen közel az Apple főhadiszállásához. Maga a rendezvény olyan nagyszabásúnak ígérkezik, hogy korábbi almás sajtóközlemény szerint még a várossal és a helyi üzletekkel is együttműködik az Apple a konferencia lebonyolításában.

Ez szám szerint a 28. Fejlesztői Világkonferencia, június 5-től 9-ig tart. Nézzük végig nagyjából mire is lehet majd számítani, mit hallhatunk az esemény csúcspontjának számító nyitó keynote-on!

 iOS 11

Az első olyan dolog, ami szinte borítékolható, hogy az iOS új verzióját bemutatják a fejlesztőknek. Idén viszont bizonyosan lehet számítani valami meglepetésre – vagy nem –, hiszen az iPhone-nal együtt, az Apple mobil operációs rendszere is jubilál, 10 éves. A rajongói oldalak hisznek egy alaposan ráncfelvarrásban az iOS 10-hez képest, ugyanis igazi jelentőségteljes változás 2014 óta nem történt ezen a fronton.  

A FaceTime megújulását tippelik többen. Egy botoxolt Siri sem ártana a Google Asszisztens térnyerése mellett. Illetve a gyári appok megújulása is benne lehet a kalapban.

Feltehetően a keynote-ot követőn elérhetővé teszik majd az első bétát az új rendszerhez a fejlesztők számára, de a nagyközönségnek valószínűleg csak ősszel érkezik meg az eszközeikre.

 

 

macOS 10.13

A másik garantálható újdonság, ami érkezik a WWDC-k alkalmával, az a macOS új verziói. Ez feltehetően idén sem lesz máshogyan. Az Apple számítógépes operációs rendszerének újdonságairól viszont mindig sokkal kevesebb a hír és a pletyka, mint a sokkal szélesebb körben elterjedt iOS-ről.

A rajongói oldalak szerint várható Siri mélyebb integrálása és például a „Hey Siri” funkció érkezése. Ezen kívül remélhető az iTunes megújítása, FaceTime csoportos hívások, egy önálló Apple Music alkalmazás sem ártana és a HomeKit támogatás is hiányzik még.

A legújabb elnevezésről viszont már mennek a találgatások. A pletyka szerint M betűvel kezdődő verziónév várható, például Malibu, bár ez csak egy vad tipp persze.      

watchOS 4

Az Apple Watch oprendszerét illetően már több a kétely, mint az előző szoftvereknél. Egyes fan site-ok szerint nem is biztos, hogy lesz, de ez azért valószínűtlennek tűnik. A pletyka, pláne a hír, viszont nagyon kevés.

Új szoftververzió esetén alvásmonitorozó appot tippelnek néhányan és azt, hogy tovább bővül a rögzíthető tevékenységek köre például síeléssel és snowboardozással.    

 

 

tvOS

Kevés az esélye, hogy a pletykált ötödik generációs Apple TV-t pont a WWDC-n mutassák be, de új tvOS nem kizárt.  Erről még a watchOS-nél is kevesebb a tipp, kiszivárogtatás pedig egyáltalán nem történt.

10,5 hüvelykes iPad Pro

Noha a WWDC nem igazán az új eszközök bemutatásról híres, a KGI Securities neves Apple jósa, Ming-Chi Kuo mégis jó esélyt lát egy 10,5 colos iPad Pro leleplezésére a nyitó eseményen.

Sőt, még akár egy második generációs Apple Pencil sem kizárható. Nem ártana egy update annál az eszköznél sem.  

Új MacBookok

Az amerikai almás site-ok nagyon reménykednek MacBookok érkezésében. Ám mivel a MacBook Pro nem is olyan régen újult meg az agyondicsért Touch Barral, egyedül új és gyorsabb Kaby Lake processzorok érkezése jelentheti a soron következő „nagy megújulást”.  

 

 

Siri hangszóró

A piaci trendek alapján és az Amazon Echo diktálta iramban igencsak hiányzik az Apple-től egy ilyen eszköz. Kérdéses, hogy debütál-e a WWDC keynote-on, ám ha igen, akkor nagy visszhangja lesz. Nagyjából egész hónapban erről a várható eszközről szóltak a pletykák – az új iPhone mellett. Ismeritek a mondást, hogy nem zörög a haraszt…

Mindenttudó Kuo szerint az almás okoshangszóróba high-end audió kerül, Dickson szerint egészen pontosan Beats. Olyan pletyka is került ki, hogy beépített kamerára is számítani lehet, valamint a felhasználók azonosítására szolgáló arcfelismerésre. Szintén a szóbeszéd szerint az ára is ehhez mért lesz, az Amazon Echo-nál mindenképpen drágább. (Miért is nem lepődünk meg ezen?)

Nos, hogy mindebből mi valósul meg? Napok múlva ki fog derülni. Egy azonban biztos: a HasználtAlmán a megszokottakhoz híven élő közvetítésre számíthattok este 19 órától.

Forrás: AppleRider/CultofMac

Kapcsolódó cikk:




Kommentek megjelenítése