WWDC 2017: Az Apple már kiküldte a sajtómeghívókat

Apple Hírek   |   2017.05.09 - 23:01   |   Írta: Pausch Rita   |   2143
09. máj WWDC 2017: Az Apple már kiküldte a sajtómeghívókat

A terv változatlan, a WWDC 2017 dátuma adott. Már csak nagyon várja mindenki az Apple eseményét.

Ahogy minden évben, az idén is a WWDC első napján lesz a nagy, várva-várt Apple keynote. A június 5-én kezdődő fejlesztői konferencián a szokásos, ottani idő szerint 10 órakor (nálunk este 7 óra) kezdenek a cupertinóiak.

Minden évben a konferencián mutatják be az Apple legújabb szoftvereit, az iOS, a macOS, a tvOS és a watchOS legújabb verzióit. Ugyanakkor ilyenkor, bár nem olyan nagy palettával, de új hardver is mindig kerül a porondra. Idén az Apple rajongói oldalak a pletykák alapján új iMac bemutatására, illetve az Amazon Echojához hasonló Siri hangszóró/okosotthon-eszköz debütálására számítanak.

Maga a WWDC június 5. és 9. között kerül megrendezésre a sokévnyi hagyománytól eltérően nem a Moscone Centerben, hanem visszakanyarodva egy még régebbi szokáshoz a McEnry Convention Centerben. A többnapos rendezvényre bebocsátást nyert nagyjából 5 000 fejlesztőt az Apple sorsolással választja ki. Akik nyernek a WWDC-lottón, azok kifizethetik az 1 599 amerikai dolláros jegyárat. A legszerencsésebbek viszont azok a tehetséges fiatal diákok, akiket az Apple ösztöndíj keretében lát vendégül a WWDC-n.

Mivel többszörös túljelentkezés van mindig a részvételért, ilyenkor úgynevezett alternatív konferenciát is szoktak rendezni az Apple-től független szervezők, a WWDC-lottón kevésbé szerencsés fejlesztőknek. Ők csak kintről, élő videóközvetítésről és alkalmazásból követhetik az eseményeket, de sokan még erre is nagyon kíváncsiak.   

Forrás: AppleRider/Macrumors

Kapcsolódó cikk:   




Kommentek megjelenítése