Készül az Apple saját Amazon Echo-ja?

Almás Pletykák   |   2017.05.02 - 14:46   |   Írta: N Marcell   |   2579
02. máj Készül az Apple saját Amazon Echo-ja?

Több forrás szerint is nemsokára kapunk majd egy Siri alapú okoshangszórót - talán korábban, mint hinnénk.

Sokszor felröppent a hír, miszerint nemsokára landolhat egy, leginkább az Amazon Echo-hoz hasonlítható eszköz az Apple kínálatában. Ha minden igaz, az okoshangszóró (Alexához hasonlóan) Sirin keresztül fog működni, és hangvezérléssel érhetők el a szokásos funkciók (zenehallgatás, időjárás lekérése, stb). Sony Dickson, a híres-hírhedt ausztráliai szivárogtató további részleteket osztott meg Twitteren.

 

Dickson szerint az Apple már az utolsó simításokat végzi az eszközön, ami AirPlay kompatibilis lesz; könnyedén felveszi majd a kesztyűt az Amazon Echo-Google Home párossal. Ráadásul „valamiféle Beats technológia” lesz a készülékbe építve, mely az iOS egy módosított változatát futtatja majd.  Később elárulta a MacRumors-nak, hogy a B238 kódnéven futó projekt a Mac Próhoz hasonló, konkáv tetőt kap majd, beépített vezérléssel (feltehetőleg az audioeszközökön megszokott gombokkal). Forrásként pedig ”egy Apple belsőst” tüntetett fel, aki a Google Home-hoz hasonlóan ”ducinak” írta le az eszközt; a külseje nagy része pedig a hangszórókra jellemző lyukacsos kialakítást kapja.

A Bloomberg információi alapján az Echo-vetélytársat 2016 őszén kezdték el prototípusként tesztelni (egy kisebb és egy nagyobb méretben), akkor viszont fenntartották, hogy nincs garancia az eszköz megjelenésére.  Sonny viszont azt állítja, hogy már a 2017 júniusában tartott WWDC-n is feltűnik – természetesen felléphet csúszás is.

Ha a hírek igazak, akkor már karnyújtáson belülre kerül egy Apple-okosotthon megépítésének lehetősége: a készüléken (és Sirin) keresztül hanggal irányíthatjuk a háztartási berendezéseket, zárakat, lámpákat, akár a függönyöket is. A CNET jelentése szerint arcfelismerő szoftverrel is el lesz látva.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése