Végre valami jó is történik az Androiddal!

Almás Pletykák   |   2016.06.10 - 10:45   |   Írta: Pausch Rita   |   9747
10. jún Végre valami jó is történik az Androiddal!

Felröppent a hír, hogy hamarosan az iMessage érkezhet Androidra is.

Bár tegnap többen is kikértétek magatoknak, hogy Android kerüljön iOS készülékre, nem biztos, hogy fordított esetben a droidos felhasználók rosszul járnának. Abból viszont kifejezetten jó dolog is elsülhet, ha a két rendszer legalább bizonyos fokig közeledik egymáshoz és néhány funkció valamelyest átjárható. Ezek egyike például az iPhone felhasználók körében igen népszerű iMessage.

A Facebook oldalunkon a hozzászólok egy korábbi hír kapcsán már feszegették a kérdést. Tulajdonképpen egymás határait feszegették iMessage és az Android platform kompatibilitás kapcsán, de a mai, friss, ropogós pletykák akár ennek a szembenállásnak véget is vethetnek.

Az a hír járja, a cupertinóiak a WWDC-n szeretnének azzal is lőni egy nagy gólt – hogy stílusosak és időszerűek legyünk –, hogy az eddig speciálisan az iOS eszközök között használható internet alapú üzenetküldési metódust kiterjesztenék Androidra is. Egyes vélemények szerint az androidosok számára is elérhető, letölthető iMessage alkalmazással akár a Facebook népszerű üzenő platformja, illetve a Google rövidesen érkező újdonsága, az Allo is kapna egy potenciális ellenfelet az app piacon.

Az egyértelmű, hogy ez miért lenne jó az iOS felhasználóknak, ám felmerülhet a kérdés, hogy a droidosok mit nyerhetnének ezzel. A válasz az, hogy az előbb említett két üzenőalkalmazás, biztonságát és titkosítását a fejlesztők megoldották ugyan, de opcionálissá tették. Az AI botok viszont akkor nem mondhatóak túl hasznosak, ha nincs hozzáférésük a felhasználó üzeneteinek vizsgálatához. Ezzel szemben viszont az iMessage végpontok közötti titkosítása az Apple-nél egészen más szintre emeli a játékot.

Az androidosok behívása az almás üzenőfelületre szintén nagy előny lehet az Apple Pay számára is, mivel az Apple a platformot peer-to-peer fizetésekhez is szeretné a jövőben hasznosítani.

Egyre izgatottabban várjuk, hogy a sok pletyka közül mi mindenről rántják majd le a leplet hétfőn Almáék! Csatlakozzatok hozzánk hétfőn este 19 órától!

Forrás: Cult of Mac

Kapcsolódó cikk:
Az Apple szétküldte a sajtómeghívókat a WWDC 2016-ra
Az iMessage és a Facetime megszüntetését követelik a bíróságon
Androidot futtató iPhone?



Kommentek megjelenítése