Az iMessage és a Facetime megszüntetését követelik a bíróságon

Apple Hírek   |   2016.05.28 - 19:44   |   Írta: B.Balázs   |   11136
28. máj Az iMessage és a Facetime megszüntetését követelik a bíróságon

A februári diadalmaskodás után a VirnetX újra támadja az Apple-t

Úgy látszik néhányaknak nem elég a 625 millió dolláros kártérítési összeg, ugyanis szerdán a VirnetX érdekes indítvánnyal állt egy texasi bíróság elé. Februárban megnyerték a pert, miszerint az Apple az ő szabadalmaztatott technológiájukat használja fel az iMessage és a FaceTime működésében. A VirnetX érvelése szerint az Apple két legnépszerűbb szolgáltatása “helyrehozhatatlan károkat” okozott számukra, ezért azonnali leállításukat követelik. 

Az egész szabadalmi harc 2012-re nyúlik vissza, amikor első körben megítéltek a VirnetX részére 368 millió dollárt, majd 2014-ben határán voltak egy olyan győzelemnek, mely minden iPhone és iPad eladásából származó bevétel 1%-át jelentette volna számukra. Az Apple mindkét esetben fellebbezett és megnyerte a pert. 

Az Apple szerint a cég állításai nem jogosak és a VirnetX nem más, mint egy jogászok által vezetett társaság, akik abból élnek, hogy hamis szabadalmak megszerzésével perelnek be nagy cégeket. A vállalat vezérigazgatója természetesen elutasította a jelzőt. 

Ha valami csoda folytán az Apple ellen dönt a bíróság, akkor kénytelenek lesznek leállítani mindkét szolgáltatást és mielőbb találni egy megoldást, amiben nem használják a VirnetX szabadalmát.

Forrás: Macworld


Kommentek megjelenítése