Battleplans・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.06.11 - 10:46   |   Írta: Ca$h   |   1587
11. jún Battleplans・Ismerkedő

Van már terved az estére? És csataterved háború esetén? Mi lenne ha összehoznád most a kettőt? A megoldás: Battleplans.

Ha jól tudom, akkor a Battleplans a készítők első játéka, ha nem is minden platfromon, de iOS-en biztosan. Ahhoz képest, hogy nem volt még dolguk ezzel az iparággal, nagyon komoly kis játékot hoztak itt össze nekünk.

A Battleplans első körben egy szimpla, egyszerű, szokványos RTS-nek (Real Time Strategy) tűnik. Azonban nem kell hozzá sok idő és rájövünk az igazi pikantériára. Felépítését tekintve valóban szokványos kis cucc, adottak lesznek a hősök, akik jóval erősebbek és tele vannak mindenféle speckó mozdulattal és az őket kísérő kis piros ingesek (Star Trek megvan?), akik tulajdonképpen minket védve csak hullanak, mint a legyek. Eleinte egy hőssel indulunk majd a számuk növekedni fog, ahogyan az elfoglalandó bázisok is egyre jobban nehezednek.

Az érdekesség akkor kezdődik, amikor egy ilyen bázis védelmére nekünk elő kell állni valami frappáns csatatervvel. A lehetőségek száma végtelen, ahogyan erősödnek hőseink természetesen egyre változatosabb dolgokat tudunk kitalálni. A zsenialitása a játéknak, hogy nem csak azt tudjuk megadni, hogy hol álljanak és várakozzanak hőseink kis seregükkel, hanem a saját zászlóját bárhova mozgatva beállíthatunk egy időzítőt, hogy ha az letelt hova mozogjanak tovább. Ezeknek a timereknek köszönhetően, ha már három hősünk van, kellően kihasználva képességeiket, örgdögi terveket tudunk kiagyalni. Sok-sok rutin és gyakorlás kell hozzá, de szerencsére a készítők mindig bemutatnak nekünk egy frenetikus mintatervet.

A játék zseniálisan keveri a PVE és PVP elemeket, ennek köszönhetően, ha elfogaltunk egy tornyot szinte biztosak lehetünk benne, hogy pár perc múlva valaki vissza fogja foglalni. A titka az egésznek az, hogy milyen bevehetetlen tervet tudunk kiagyalni arra, hogy ez ne sikerüljön nekik.

Közben van egy bázisunk is, ami szerencsére védve van. Itt tudunk terjeszkedni, egységeket gyártani, aranyat bányászni, fejleszteni egységeket és hősöket egyaránt. Szóval, a Battleplans nem éppen az az egy délutános játék, hanem sokkal mélyebb annál. Mindehhez társul egy nagyon eredeti és hangulatos kis rajzfilmes grafika. A vérbeli stratégia szerelmesei semmiképpen se hagyják ki!

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése