Androidot futtató iPhone?

Tech Hírek   |   2016.06.08 - 22:17   |   Írta: ARPII   |   16407
08. jún Androidot futtató iPhone?

Igen! Egy speciális telefontok segítségével megtörtént a csoda, amire senki sem várt: egy iPhone Androidot futtat.

Nick Lee azzal szerzett hírnevet magának, hogy oda nagyon nem illő operációs rendszereket tett Apple készülékekre. Az iWatch-on például Windows 95-öt futtatott. Most pedig egy teljes jogú Android verziót készített el iPhone-jára. A mutatvány azonban egyáltalán nem egyszerű. Ahhoz, hogy működjön, például szükség van egy 3D nyomtatóval készült telefontokra (is)...

Lee tehát elhatározta, hogy lemásolja az Android nyílt forráskódú projektjét (AOSP) és csinál egy egyedi verziót az Android Marshmallow-ból, amit egy külső alaplapról futtat majd. 3D nyomtatóval készített egy iPhone méretű egyedi tokot a Thingivers-ről és ebbe került egy alaplap, egy akkumulátor, egy feszültségnövelő és egy ellenállás. Így viszont meglehetősen méretes volt, és egy darab téglára hasonlított, valahogy úgy, mint a régebbi telefonok.

Miután Lee csökkentette a méretét, nem lett sokkal nagyobb, mint egy mai töltős tok. Ebbe az egészbe pedig még egy HDMI, USB és SD kártya bemenet is belefért. A YouTube videón megfigyelhető, hogy Lee egy világos lapot helyez a tokra mielőtt az iPhone-t belehelyezné.

Láthatjuk, hogy az Android bootolását egy egyedi Tendigi alkalmazás segíti. Persze nem véletlenül használja ezt az appot. Lee ugyanis a Tendiginél dolgozik, egy mobil tervező és fejlesztő cégnél, Brooklynban. A tervező az iOS alkalmazást arra használja, hogy az kommunikáljon a tokkal és betöltse a fent említett Android verziót az iPhone 6s kijelzőjére. Lee-nek létrehozni ezt az egészet több napjába telt, és szerinte cseppet sem praktikus.
Mégis lenyűgöző ez a találékonyság és elképesztő, hogy mi mindent meg kell tenni, ha Androidot akarunk futtatni egy Apple készüléken!

Forrás: The Verge


Kommentek megjelenítése