The Rock Clock™ ‒ Motiváció Dwayne Johnsontól

Alkalmazások - Játékok   |   2016.05.20 - 19:00   |   Írta: Pausch Rita   |   5318
20. máj The Rock Clock™ ‒ Motiváció Dwayne Johnsontól

Egy állat app, egy állati figurától!

Dwayne „The Rock” Johnson épp újra rendőrbőrbe bújik a következő Halálos iramban film forgatásán, de ez nem tartóztathatja fel abban, hogy közben bárkit felüvöltsön reggelente… Tényleg bárkit, bárhol.

Jogos a kérdés: hogyan? Elég egyszerűen. Ha hagyjuk neki, teljesen ingyen beköltözik a telefonunkra és teljesen ingyen felüvölt minket reggelente, hogy nyomás edzeni, vagy dolgozni, vagy bárhova, ahova menni, jutni akarunk. Egyet tuti nem lehet nála: lazsálni és persze visszaaludni. Íme, egy ébresztő, motiváló app, amin nincs szundi gomb! (Az utóbbi nekem személy szerint nagyon rossz hír.)

Mikor beállítottam az alkalmazást és meghallottam Rock hangját, ahogy arra bíztat „Let’s do this!”, vagyis „Csináljuk!”, elmosolyodtam. Arra gondoltam, amikor letöltöttem az appot, hogy ez az egész csak egy poén, de mivel kedvelem a fazont, így hagytam magam. Rögtön választhattam egy célt. Vannak előre kikészítettek is, de én örök lázadóként sajátot írtam. Mikor beállítottam, Rock rögtön bizakodott, hogy meg tudom csinálni. Hát, ez igazán csodás, ha ő mondja biztosan így van. Adtam neki egy dátumot, amíg adott célt elérném, bár ez nem kötelező. Aztán következett az ébresztés időzítése és keresni kezdtem hozzá egy laza, kis csengőhangot…

Na, itt álljunk meg egy percre! Ekkor már vakarni kezdtem a fejem. Először, mert az alapbeállítás szerinti csengőhangon röhögő görcsöt kaptam. Van annak valamiféle bája, amikor Dwayne Johnson a nem gyenge hangján azt énekelgeti gitárral kísérve, hogy „Jó reggelt, napsugaram!. Vizuális típusoknak – mint én – garantáltan már ettől jól indul a napja, vagy legalábbis vidáman. Ennél ugyanis csak sokkal elvetemültebb hangokat találni. A vicc pedig vicc is, és nem is. Rock ugyanis komolyan gondolja, hogy motiválni fog és ez nem is megy neki rosszul.

Minden nap érkezik új motivációs videó a „fogtündértől”, az alkalmazás pedig tényleg jó. Már a megjelenés utáni első héten több mint 1 millióan letöltötték és ez nem véletlen. Áthatja ugyanaz a kettősség, ami ezt a kigyúrt óriást is: játékos és szigorú egyszerre.

Dwayne az ars poeticája szerint azt vette a fejébe, hogy minél több embert hozzá akar segíteni, hogy elérje a céljait és ezért egy teljes projektet fundált ki. Ennek a második állomása a Rock Clock. Nem azt mondom, hogy ezzel valóban eléri bárki a céljait, mert erre nem vennék mérget, de egy próbát mindenképpen megér! (Csajoknak egy tipp: így simán ébredhettek a Rockkal…)

Letölthető az iTunes áruházból, ingyen.

Letölthető a Play áruházból, ingyen.

Kapcsolódó cikk:  
Ezért használd az éjjeli üzemmódot az iOS 9.3-ban
Bacon illattal ébresztő iPhone kiegészítőt készít az Oscar Mayer



Kommentek megjelenítése