Uncharted: Fortune Hunter・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.05.20 - 18:50   |   Írta: Ca$h   |   2495
20. máj Uncharted: Fortune Hunter・Ismerkedő

Múlt héten megjelent az Uncharted 4, minden idők legjobb játék trilógiájának folytatása. Nincsen PS4-ed és levert a hír? Eljött a te időd, nem szomorkodj!

Idáig legfőképpen az Ubisoft szokása volt, hogy szinte minden egyes sikerjátékuknak készítettek egy mobilokon és tableteken működő applikációt, amivel még élvezetesebbé és mélyebbé tudtuk változtatni játékélményünket. Ezalól talán csak a márciusban megjelent Division a kivétel. Pont a Division, ami évek óta a legsikeresebb címük! Erről is lehetne egy teljes cikket írni, de most inkább hagyjuk. Lényeg a lényeg, a frenetikusan zseniális mestermű Uncharted 4-nek – mondom ezt úgy hogy még nem játszottam vele – készült egy kedves kis companion, avagy kísérő, kiegészítő logikai játéka, ami annyira jóra sikeredett, hogy simán önállóan is megállja a helyét a piacon.

A Fortune Hunter egy klasszikus logikai játék annak minden jó és rossz – van ilyen? – tulajdonságával. A kérdés már csak az, hogy te szereted-e az ilyen típusú címeket. Első körben mindenkinek fel fog tűnni, hogy a grafika fantasztikus, egyfajta karikatúrája az eredetinek. A szereplők Sully és Drake természetesen, akik folyamatosan szívják egymás vérét és maximálisan hűen hozzák a szerepüket, annak ellenére, hogy sajnos csak feliratban olvashatjuk mondandójukat.

Feladatunk minden egyes pályán az lesz, hogy eljussunk a kincsig és azt felszedve tovább menjünk a következő pályára. Ahogyan az lenni szokott ez a feladat nem olyan túlságosan nehéz, viszont ha minden feladványnál szert akarunk tenni az arany loot-láda kulcsra, akkor bizony ugyanezt már csak megadott számú lépésben tehetjük meg. Az igazi logikai feladvány akkor kezdődik, amikor ezt felfedezzük és igyekszünk mindig teljesíteni. Minden pálya után kapni fogunk aranyérméket, ezekből lehet vásárolni ‒ ki gondolta volna –, illetve igencsak hasznos, úgynevezett, „misztikus érméket”. Ezek nagyon hasznos kis kincsek, segítségükkel sok-sok érdekességet tehetünk majd, olyanokat mint egy-egy pálya könnyebbé tétele. Vagy segítségükkel megláthatjuk egy-egy kapcsoló mit nyit, vagy éppenséggel halál esetén képesek leszünk visszalépni egyet az életbe, ezzel időt utazva, ugye. Eme érmék nagy értéket képviselnek, nem is csoda, hogy ezeket lehet megvenni valódi pénzért.

A PS4-gyel, Uncharted 4 mentéssel és élő accounttal rendelkező usereknek örömmel jelentem, hogy a játékban nagyon jópofa multis dolgokat tudunk vásárolni abban az esetben, ha minden korábbi említett kritériumnak megfeleltünk. Szóval, mire vártok még? Péntek van, toljátok az Unchartedet, így vagy úgy, de midenképpen! Ki ne hagyjátok!

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése