10 ok, amiért érdemes lehet elgondolkoznod az iPhone 16-on - 2. rész

Apple Hírek   |   2024.08.19 - 20:20   |   Írta: Hidasi Ákos   |   3984
19. aug 10 ok, amiért érdemes lehet elgondolkoznod az iPhone 16-on - 2. rész

Az Apple telefonjai időtálló alkotások, de időnként érdemes cserélni azokat is.

Az iPhone-ok híresek a hosszú élettartamukról az erősen prémium kategóriás hardverüknek és az Apple legalább ötéves szoftvertámogatásra vonatkozó kötelezettségvállalásának köszönhetően. Valószínűleg mindannyian találkoztunk már valakivel, aki még mindig egy iPhone 8-at hord magánál nap mint nap, mivel egy egyszerű akkumulátorcsere általában új életet ad ezeknek a készülékeknek. Mindazonáltal az Apple mostanában nagyon felturbózta az iPhone-t, ami bizonyos vásárlókat gyakrabban megejtett frissítésre csábíthat. Bár az iPhone 14 Pro még csak két éves, lehet, hogy ősszel már egy frissített iPhone 16 Pro-ra vágysz majd. Elvégre az Apple az elmúlt néhány évben jelentős változásokat hajtott végre, és ha igazak az iPhone 16 Pro funkcióiról szóló pletykák, akkor legalább tíz ok van arra, hogy ez a frissítés ne csak egy apró lépésnek tűnjön. Ebben a cikkben ezeket szedtük össze neked.

Fontos megjegyezni, hogy ez a cikk egy kétrészes cikksorozatunk második része, így ha még nem tetted, akkor azt tanácsoljuk, hogy elsőként ide kattintva a cikk első felének elolvasásával kezdd.

 

Művelet gomb

Az eredeti iPhone óta minden Apple okostelefonon volt egy Silent kapcsoló. Mivel azonban sokan közülünk mindig némán tartják a telefonjukat, a vállalat úgy döntött, hogy több választási lehetőséget ad a felhasználóknak. Az iPhone 15 Pro modellekkel kezdődően a klasszikus kapcsolót egy Action gomb váltotta fel. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy újratervezzék a funkcióját, és az iOS 18-ban még rugalmasabban felhasználhatóvá és hasznosabbá válik majd. Ide tartozik a fényképek készítése, a hangfelvétel, a fordítás, a Shortcuts alkalmazásból történő műveletek kiváltása és még sok más. Ha tehát a néma kapcsoló nem jelent sokat neked, akkor különösen nagyra fogod értékelni az Action gombot, ha iPhone 14 Pro készülékedet 16 Pro-ra frissíted.

 

Rögzítés gomb

A gombokra épülő frissítések azonban nem feltétlenül szigorúan az Action gomb körül forognak. Az iPhone 16 Pro modellek a pletykák szerint egy teljesen új Capture gombot vezetnek be, amellyel a felhasználók megnyithatják a Kamera alkalmazást, szabályozhatják annak zoomját, fényképeket készíthetnek, és még sok minden mást is. Ha tehát gyakran használod az iPhone 14 Pro-t a mindennapi élet pillanatainak megörökítésére, akkor ősszel érdemes lesz beszerezned egy 16 Pro modellt.

 

Gyorsabb töltési sebesség

A legújabb iPhone-ok, köztük a 14 Pro is, akár 27 W-os vezetékes és 15 W-os MagSafe vezeték nélküli töltést is támogatnak. Az iPhone 16 Pro modellre való frissítés felgyorsíthatja a készülék feltöltését, mivel ezek az értékek 40 W-ra, illetve 20 W-ra nőnek majd. Ez megkímélne attól, hogy túl sokat kelljen várnod, amikor feltöltöd a telefonodat.

 

Felújított belső alkatrészek

Az iPhone 16 Pro akkumulátorának frissítései azonban nem feltétlenül korlátozódnak szigorúan a gyorsabb töltési sebességre. A pletykák a halmozott akkumulátor-technológia bevezetésére is utalnak, ami növelheti az energiasűrűséget és segíthet megőrizni a maximális kapacitást hosszabb ideig. Az Apple emellett grafén hőrendszert is beépíthet majd az új telefonjaiba, amely hatékonyabban képes megakadályozni a túlmelegedést, mint rézből készült társa. Az iPhone 16 Pro esetében ráadásul akkumulátort fémmel is körbeveheti, hogy segítsen fenntartani a semleges hőmérsékletet.

 

Nagyobb tárolókapacitás

Végül az iPhone 16 Pro maximális tárolókapacitását 1TB-ről 2TB-ra növelheti. Ez lehetővé tenné, hogy körülbelül kétszer annyi adatot tároljon a készüléken. Tekintettel arra, hogy az iPhone-ok ma már nagyobb videókat készítenek és összetettebb alkalmazásokat futtatnak, a 2 TB-os opció - az univerzális USB-C porttal és a nagyobb képességű A18 Pro chippel párosítva - segíthet a készülék jövőbiztosításában.

 

Az iPhone 14 Pro kezdi megmutatni a korát

Bár az iPhone 14 Pro még viszonylag friss, a pletykák szerint az iPhone 16 Pro frissítései valóban rávilágítanak a hiányosságaira. Amikor először piacra került, ünnepeltük az always on kijelzőt, a Dynamic Islandet és a 48 megapixeles fő kamera objektívjét. Ezek kétségtelenül úttörőnek számítottak egy iPhone 13 Pro-ról frissítve. Most mindezek a változtatások jelentéktelennek tűnnek, ha szembeállítjuk őket egy közelgő iPhone-nal, amely Apple Intelligence-t, két új gombot, kiváló felépítést, nagyobb kijelzőt, még jobb kamerákat és még sok mást tartalmaz. Mivel az okostelefon-frissítések az elmúlt években általában iteratívak voltak, eléggé meglepett az Apple jelenlegi előrelépése ezen a téren. A vállalatnak még mindig sikerül feltárnia és befoltoznia az iPhone hiányosságait, anélkül, hogy feltétlenül teljesen más formavilággal rukkolna elő - mint például az összehajtható modellek. Az iPhone folyamatosan fejlődik, az azonban tény, hogy még mindig csak egy iPhone.

Forrás: Macworld

 

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése