10 ok, amiért érdemes lehet elgondolkoznod az iPhone 16-on - 1. rész

Apple Hírek   |   2024.08.18 - 20:03   |   Írta: Hidasi Ákos   |   1846
18. aug 10 ok, amiért érdemes lehet elgondolkoznod az iPhone 16-on - 1. rész

Az Apple telefonjai időtálló alkotások, de időnként érdemes cserélni azokat is.

Az iPhone-ok híresek a hosszú élettartamukról az erősen prémium kategóriás hardverüknek és az Apple legalább ötéves szoftvertámogatásra vonatkozó kötelezettségvállalásának köszönhetően. Valószínűleg mindannyian találkoztunk már valakivel, aki még mindig egy iPhone 8-at hord magánál nap mint nap, mivel egy egyszerű akkumulátorcsere általában új életet ad ezeknek a készülékeknek. Mindazonáltal az Apple mostanában nagyon felturbózta az iPhone-t, ami bizonyos vásárlókat gyakrabban megejtett frissítésre csábíthat. Bár az iPhone 14 Pro még csak két éves, lehet, hogy ősszel már egy frissített iPhone 16 Pro-ra vágysz majd. Elvégre az Apple az elmúlt néhány évben jelentős változásokat hajtott végre, és ha igazak az iPhone 16 Pro funkcióiról szóló pletykák, akkor legalább tíz ok van arra, hogy ez a frissítés ne csak egy apró lépésnek tűnjön. Ebben a cikksorozatban ezeket szedtük össze neked.

 

Az Apple Intelligencia

Az iOS 18 egyik legnagyobb újdonsága az Apple Intelligence. Ez az idén később érkező natív AI-megoldás fel fogja turbózni a mobilos számítástechnikai élményt. Nos, kivéve, hogy nem érkezik az iPhone 14 Pro, vagy annál korábbi készülékedre, mivel csak a 15 Pro és a jövőbeli modellekre korlátozódik a funkció elérhetősége. Ha iPhone 16 Pro-ra frissítesz, olyan fejlett funkciókat oldhatsz fel az Apple Intelligencia jóvoltából, mint az e-mailek és értesítések automatikusan generált összefoglalói, a szövegjavító eszközök, kép- és emoji-generátorok és még sok más. Az Apple Intelligence önmagában is jelentősen befolyásolhatja a készülék használatának módját, nem is beszélve arról, hogy a hardveres változásokkal együtt mennyivel potensebb lesz, amelyeket alább felsorolunk.

 

Titánium dizájn

Az iPhone 15 Pro modellekkel az Apple nyugdíjazta a rozsdamentes acéltestet és a titániumot léptette a helyébe. Bár papíron ez triviális lépésnek tűnhet, valójában nagy különbséget jelent. Kezdetnek a vállalat újraosztotta a belső súlyt, aminek köszönhetően a telefon könnyebbnek tűnik, különösen, ha hosszabb ideig tartjuk a kezünkben. Hasonlóképpen, az Apple lekerekítette a keretet, és megszabadult az éles szélektől, amelyek hosszú ideig tartó használat esetén nyomokat hagynának az ujjakon. Így annak ellenére, hogy az egy iPhone 14 Pro-ról a (nehezebb) 15 Pro Max-ra váltottak a felhasználók, az új készüléket sokkal kényelmesebben tudták kezelni. Feltehetőleg a jövőben is ugyanez a temdencia lesz várható. Az ergonómián túl a titán kevésbé érzékeny a karcolásokra és ujjlenyomatnyomokra, mint a rozsdamentes acél. Ezáltal frissebbnek és kevésbé kopottnak tűnik a készülék. Az iPhone 16 Pro modellek esetében pedig az Apple a hírek szerint egy olyan fényes réteget is felvisz majd a keretre, ami tovább javítja majd a kozmetikai megjelenést.

 

Nagyobb kijelzők

A zászlóshajó iPhone-ok, köztük a 14 Pro is, évek óta 6,1 és 6,7 hüvelykes változatokat kínálnak. Ez idén ősszel megváltozhat, mivel a pletykák nagyobb iPhone 16 Pro modellekről szólnak. Ha a kiszivárgott részletek pontosnak bizonyulnak, akkor az iPhone 16 Pro és 16 Pro Max 6,3, illetve 6,9 hüvelykes kijelzővel rendelkezik majd. Ez a változás főleg tartalomfogyasztáskor (pl. Videók vagy filmek nézésekor) tenné sokkal magával ragadóbbá és kényelmesebbé a nézési élményt.

 

Javított kijelzőteljesítmény

Ha már a kijelzőknél tartunk, a pletykák szerint az iPhone 16 Pro modellek is finomabb OLED-panelekkel fognak majd megjelenni. Az Apple állítólag vizsgálja a mikrolencse technológiát, amely növelné a kijelző fényerejét, miközben az energiafogyasztás nem változna. Alternatív megoldásként a vállalat ugyanerre a technológiára támaszkodva amellett is dönthetne, hogy a jelenlegi fényerő megtartása mellett kevesebb energiát fogyasszanak a készülékei. Függetlenül attól, hogy az Apple milyen utat választ, az iPhone 16 Pro képernyője várhatóan túlszárnyalja majd a 14 Pro képernyőjét teljesítmény téren is.

 

Kiváló kamerák

Az iPhone sok felhasználó elsődleges (sőt, egyetlen) kamerája, mivel elég fejlett ahhoz, hogy nagy felbontású pillanatképeket rögzítsen. Míg az iPhone 14 Pro egy kiváló 48 megapixel széles objektívvel rendelkezik, a 16 Pro modellre való frissítés még fejlettebb fotózási eszközöket szabadíthat majd fel. Az közösségi média celebek nagy örömére a kisebb iPhone 16 Pro a pletykák szerint átveszi majd a 15 Pro Max tetraprizmás lencséjét. Ezzel a maximális digitális zoom 15x-ről 25x-re, az optikai pedig 3x-ról 5x-re bővülne. Ha pedig az iPhone 16 Pro Max változat mellett döntesz, akkor egy szuper teleobjektíves periszkóplencsét használhatsz, amely 5x fölé növelheti az optikai zoomod, és javíthatja a távoli témákról készült portréfelvételeidet is. Arról nem is beszélve, hogy az ultraszéles objektív felbontása várhatóan 12MP-ről 48MP-re kap egy örömmel fogadott fejlesztést.

Fontos ezen a ponton megjegyeznünk, hogy ez a cikkünk egy kétrészes cikksorozatunk első része. A második részt ide kattintva érheted el, amint az is felkerül az oldalunkra. A második részben 5 másik (talán még ezeknél is ütősebb) érvet szedtünk össze.

Forrás: Macworld

 

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése