Az Apple bemutatta az új M3-as MacBook Air modelleket

Apple Hírek   |   2024.03.04 - 18:53   |   Írta: ARPII   |   6738
04. márc Az Apple bemutatta az új M3-as MacBook Air modelleket

Lenyűgöző sebesség, megfizethető áron.

Az Apple lerántotta a leplet két új, M3-as lapkájával felszerelt MacBook Air modelléről. A 13 és 15 hüvelykes laptopok az Apple szerint "akár 60 százalékkal gyorsabbak", mint az M1 MacBook Air, és 18 órás üzemidőre is képesek lehetnek. Mindkét készüléket mától lehet előrendelni, a szállítás pedig március 8-án, pénteken kezdődik.

Mindkét készülék Liquid Retina kijelzővel és akár 500 nites fényerővel rendelkezik, valamint támogatja akár két külső kijelző használatát, akkor is, ha a laptop le van csukva. Emellett Wi-Fi 6E frissítést is kaptak, amely a 6 GHz-es sáv támogatását és gyorsabb letöltési sebességet biztosít. Az M3 MacBook Air modellek MagSafe töltéssel és két Thunderbolt porttal is rendelkeznek.

 

Az Apple megszünteti az M1-es MacBook Air gyártását, ezzel végleg hátrahagyva az ikonikus ék alakú dizájnt. A laptop 13 hüvelykes M2 változata pedig megmarad alacsonyabb, 499.990 Ft-os áron.

Az M3-as chippel a laptopok egy továbbfejlesztett 16 magos Neural Engine-t kínálnak, amely az Apple szerint "optimalizált AI modellek futtatására" képes, valamint egy beépített GPU-t, amely lehetővé teszi a ray tracinget. Az új MacBookok 1080p-s FaceTime kamerával, három mikrofonnal, valamint spatial audio és Dolby Atmos támogatással rendelkeznek majd. Mindkét készülék kevesebb mint fél hüvelyk (1,27cm) vastag.

 

Az alapszintű 13 hüvelykes MacBookok 30 W-os USB-C hálózati adapterrel kerülnek piacra. Mindkét modell 8 GB RAM-mal érkezik, de lesz lehetőség a 16 GB, illetve 24 GB-ra is. Az alap 256 GB-os SSD-tárolót duplázhatjuk 512 GB-ra, vagy akár 1 TB-ra, sőt 2 TB-ra is.

Akárcsak az Apple 2022-ben megjelent M2-es MacBook Air, az M3-as modellek is tartalmaznak egy Magic Keyboardot teljes funkciósorral, és Touch ID-val. Az új M3-as MacBook Air-ek négy színben, köztük csillagfényben, asztroszürkében és ezüstben kaphatók. Van egy éjfekete szín is, amely eloxált tömítéssel rendelkezik, ez állítólag csökkenti az ujjlenyomatokat, ami üdvözlendő változás lehet a korábbi éjfekete opcióhoz képest, amely hajlamos volt gyűjteni az ujjlenyomatokat.

 

Ti mit gondoltok az új MacBook Air-ről? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: Apple

 

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése