Az Apple podcasts szintet lépett

Apple Hírek   |   2023.09.26 - 17:39   |   Írta: Hidasi Ákos   |   5873
26. szept Az Apple podcasts szintet lépett

Mostantól más előfizetésekkel is összekapcsolható.

Az Apple Music, az Apple News+ és a kapcsolódó alkalmazások, például a Calm és a Lingokids előfizetői mostantól összekapcsolhatják előfizetéseiket, hogy hozzáférjenek új műsorokhoz és még sok máshoz.

Az Apple Podcasts eddig is a legjobb podcast-hallgatós alkalmazások közé tartozozz, az iOS 17-tel viszont a szolgáltatás még intuitívabbá és hasznosabbá válik. Az új funkciók közé tartoznak  az interaktív widgetek, a részletesebb találatokkal rendelkező keresési szűrők, a StandBy mód, valamint az a lehetőség, hogy a felhasználók összekapcsolhatják előfizetéseiket néhány kedvenc alkalmazásukkal.

Mától kezdve az Apple Music, az Apple News+, a Calm és a Lingokids előfizetői ugyanis több mint 60 eredeti podcasthoz férhetnek hozzá, köztük az Apple Music Radio több mint 2500 zenés epizódjához.

Ősszel pedig minden héten újab és újabb műsorokat kapunk majd a legnépszerűbb alkalmazásoktól és szolgáltatásoktól. Azzal, hogy az előfizetések összekapcsolhatók a legnépszerűbb alkalmazásokkal, az Apple Podcasts lesz a legjobb módja annak, hogy a hallgatók a prémium audiotartalmak számos formájához - podcastok, hírösszefoglalók, narrált cikkek, teljes zenével ellátott rádióműsorok, oktatási tanfolyamok, vezetett meditációk, alváshangok és még sok más - egy helyen hozzáférjenek.

"Az Apple Music több száz eredeti műsornak ad otthont már így is, amelyekben a világ legjobb előadói és influenszerei szerepelnek, és a hallgatóink imádják őket" - mondta Rachel Newman, az Apple Music globális szerkesztőségi vezetője. "Valóban mindenki számára van valami, ezért is örülünk, hogy mindezt elérhetővé tettük az Apple Podcasts-on, így az előfizetők követhetik kedvenceiket, elmenthetik az epizódokat a könyvtárukba, értesítést kapnak az új epizódok megjelenéséről, és offline is hallgathatják őket az összes eszközükön.""

"Izgatottan várjuk az Apple News+ Narrated bevezetését előfizetőink számára" - mondta Lauren Kern, az Apple News főszerkesztője. "Mostantól az előfizetők a News+ kiadók legjobb újságírását képviselő, narrált cikkeket élvezhetik az Apple Podcastsban és az Apple News-ban is."

 

Előfizetések összekapcsolása

A jogosult alkalmazásokra alkalmazáson belüli előfizetéssel rendelkező hallgatók előfizetései automatikusan összekapcsolódnak az Apple podcasts-el, amikor legközelebb megnyitod az Apple Podcasts alkalmazást. A hallgatók manuálisan is csatlakoztathatják előfizetéseiket, ha bejelentkeznek fiókjukba az alkalmazás Apple Podcasts csatornájának oldaláról. Az előfizetők kedvenc Apple-eszközeiken hallgathatják, beleértve az iPhone-okat, iPad-eket, Mac-eket, HomePod-okat, CarPlay-t, sőt az Apple Watch-ot is egy Air Pods segítségével.

 

Műsorok felfedezése

Miután az előfizetés összekapcsolódott, a hallgatók a Könyvtár fülön böngészhetnek a számukra elérhető összes podcast között. Az egyes csatornák oldalán a hallgatók többet megtudhatnak az egyes műsorokról, és ingyenesen követhetik bármelyik műsort, hogy automatikusan letölthetik és értesítést kaphatnak az új epizódokról. Az új epizódok az Up Next (Következő) menüpontban jelennek meg a Listen Now (Most hallgatni) fülön, ahol a hallgatók az aktív előfizetéseik és az általuk hallgatottak alapján személyre szabott ajánlásokat is találnak.

 

Új műsorok a legnépszerűbb alkalmazásokból

A jövő hónaptól a hallgatók a Bloomberg, a Curio, a L'Équipe, a Mamamia, a Sleep Cycle, a The Economist, a The Times, a The Wall Street Journal, a The Washington Post, a WELT News és a Zen előfizetéseit is összekapcsolhatják az Apple Podcasts szolgáltatással.

 

Apple Music

Az Apple Music az alapvető zenei streaming funkció mellett sok más műsort és produkciót is kínál. Többek közt például az Apple Music közvetítése is elérhető lesz a 2024-es Apple Music Halftime Show-ról  az előfizetők számára.

 

A jövőben is várhatóak lesznek érdekes exklúzív műsorok.

"Szerencsés vagyok, hogy lehetőségem van őszinte beszélgetéseket folytatni a világ legzseniálisabb, legtehetségesebb és leginspirálóbb művészeivel" - mondta Lowe, az Apple Music globális kreatív igazgatója, a művészkapcsolatok vezetője és a The Zane Lowe Show házigazdája. "Olyan előadókkal hallhatsz majd beszélgetéseket az Apple Podcasts-on, mint Alicia Keys, Billie Eilish, Blink-182, Burna Boy, Ed Sheeran, Neil Young, Paramore, Sam Smith, U2 és még sokan mások."

Más műsorok házigazdái is örömmel fogadták a hírt, hogy az Apple Music előfizetéssel rendelkező felhasználók a jövőben az Apple Podcasts-en keresztül elérik majd a műsoraikat.

"Az Apple elhozza a zenét a podcastokba" - mondta Nile Rodgers, aki a Rock and Roll és Songwriters Hall of Fame-ben is helyet kapott, valamint aki a Deep Hidden Meaning Radio házigazdája. "A Deep Hidden Meaningben a világ legnépszerűbb dalai mögött álló történetekbe ásunk bele a legfontosabb dalszerzőkkel - olyan emberekkel, mint Paul McCartney, Jimmy Jam és Terry Lewis, Rod Stewart, Diane Warren, The-Dream, Björn, Ulvaeus és még sokan mások. A zene hatalmas része a műsornak, ezért is örülök, hogy az Apple Music előfizetők az Apple Podcasts-on az összes epizódot az összes zenével együtt hallgathatják majd."

 

Összefoglalva

Összességében tehát a jövőben az Apple lehetőséget biztosít majd arra, hogy amennyiben valamilyen alkalmazáson vagy szolgáltatáson belül előfizetésünk van, úgy az a platform exklúzív tartalmakat tegyen a számunkra elérhetővé az Apple Podcasts-en keresztül. Hogy ez a funkció a valóságban mennyire lesz kihasználva és mennyire ad majd hozzá a felhasználói élményünkhöz? Nos, ez majd idővel kiderül.

Forrás: Apple.com

 

Kapcsolódó tartalmak: 




Kommentek megjelenítése