Az Apple bemutatta a Watch Series 9-et!

Apple Hírek   |   2023.09.12 - 19:07   |   Írta: Nagy Bence   |   5018
12. szept Az Apple bemutatta a Watch Series 9-et!

Itt van a legújabb Apple Watch okosóra, a Watch Series 9.

A mai Apple eseményen az Apple Watch Ultra 2 mellett az Apple bemutatta a kilencedik generációs Apple Watch okosórát, mely - nem meglepő módon - az Apple Watch Series 9 nevet kapta.

 

Az Apple Watch Series 9 órát egy új chippel látta el a cupertinói cég.

Ez az új S9 sokkal több (60 százalékkal) tranzisztort tartalmaz, mint az előző órák chipsetjei, így a cég ígérete szerint az új készülékeken szinte mindent gyorsabb és hatékonyabb lesz. Az új chip az általános kijelző animációktól kezdve a simább megjelenítésen át a Siri gyorsabb válaszadásáig és a kérések gyorsabb végrehajtásáig, mindent sokkal gyorsabbá tesz. Az új okosóra akkumulátora az Apple szerint 18 órás üzemidővel rendelkezik.

 

Azonban az új chip és a gyorsaság mellett az idei okosóra más új funkciókat is kapott. Ilyen például, hogy a Sirihez intézett kérelmek és parancsok feldolgozása az órán történik meg, amely nemcsak gyorsabbá, hanem biztonságosabbá is teszi az okos-asszisztens használatát. A Siri használatához így nem szükséges, hogy az óra online legyen. További pozitívum, hogy a diktálás funkció az új funkció miatt 25%-kal pontosabban fog működni.

 

Emellett a Siri mostantól hozzáfér az egészségügyi adatainkhoz, így az olyan kérdésekre, mint a „Siri, mennyit aludtam ma?”, „Siri, mennyi lépést tettem meg ma?” vagy „Siri, bezártam az Mozgás gyűrűmet?is fog tudni válaszolni az asszisztens. Ezek a funkciók azonban első körben csak angol, valamint mandarin nyelven lesznek elérhetőek.

 

Ezek mellett a WatchOS lehetővé teszi, hogy a korábban már általunk is bemutatott NameDrop funkciót a legújabb okosóra is megkapja. Ez lehetővé teszi, hogy a saját kontaktinformációnkat két az új funkcióra képes készülék egymáshoz közel tartásával megoszthassuk.

 

Újabb hasznos funkció, hogy az új okosóra az Ultra Wideband támogatásnak köszönhetően lehetővé teszi a telefonunk pingelését. A Watch Series 9 képes lesz a Precíziós keresés funkciót használva pontosan megmutatni, hogy hol van a telefonunk (hasonlóan, ahogyan az AirTag is képes az iPhone-okkal).

A kijelző tekintetében a Series 9 szélektől a széléig érő, mindig bekapcsolt Retina kijelzővel lett ellátva, amely akár 2000 nit fényerővel rendelkezi. Ez a Series 8-as sorozat fényerejének kétszerese. Azonban, ha sötét helyen használnánk az okosórát, a fényerő 1 nitre csökkenthető.

Az Apple Watch okosórák egészen eddig olyan gesztusokkal  voltak vezérelhetőek, mint a csukló felemelése vagy a kijelző kézzel való letakarása. Az Apple Watch Series 9 azonban ezen is változtat. Az Apple bemutatott egy új gesztust, amely lehetővé teszi, hogy az órát egy kézzel is használhassuk. Ez a Double Tap. Az óra irányításához elég lesz a hüvelyk- és mutatóujjainkkal kétszer koppintani. Az új funkció használható az időzítő megállítására, az ébresztő elhalasztására, vagy a zene lejátszására és szüneteltetésére, de akár a Smart Stack előhozatalára is. A Double Tap a gyorsulásmérő és a vér oxigénérzékelő segítségével a mozgások és a véráramlás apró változásait vizsgálva érzékeli az ujjaink koppintását. 

Az Apple Watch Series 9 Starlight, Silver, Midnight és Pink színekben kapható. Az Apple Watch Series 9 ára 399 dollárrol indul. A magyar árakról hamarosan a Használtalmán tájékozódhatsz.

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése