Az Apple bemutatta az Apple Watch Ultra 2-őt

Apple Hírek   |   2023.09.12 - 19:40   |   Írta: ARPII   |   13777
12. szept Az Apple bemutatta az Apple Watch Ultra 2-őt

Elképesztő fényerő, hosszabb üzemidő, és számos szoftveres funkció.

Szeptember 12-én ismét egy remek Apple esemény részesei lehettünk, ahol több különböző termékkategória is frissült. Elsőnek az Apple Watch család gazdagodott pár új taggal, az Apple Watch 9-cel, és a csúcsmodell Apple Watch Ultra 2-vel, ami a cég strapabíró órája. Valamint kaptunk egy második generációs USB-C-s AirPods Pro-t is.

Az esemény megkoronázásaként bemutatkozott a négy új iPhone 15. Az alap modellek a 6,1 hüvelykes iPhone 15, és a minit leváltó 6,7 hüvelykes iPhone 15 Plus, akik csak a tavalyi A16-os lapkát kapták meg.

 

Az Watch Ultra 2 az Apple legkiforrottabb okosórája, ami még tovább tolta az eddig is impresszív határait. Tavaly mindenkit lenyűgözött a 2 000 nites kijelző fényerő, ezt a cég most viszont 50%-kal növelte, így mostmár 3 000 nites csúcs fényerőt is el tud érni. Most már 36 órás üzemidőt kapunk, 72 órát energiatakarékos módban.

 

A motorháztető alatt az S9-es chip dolgozik majd, ami végre egy új lapka, három év után. Az új funkciók közé tartozik a két koppintásos gesztus vezérlés, aminek köszönhetően az ujjaink összeérintélsével vezérelhetjük az órát, anélkül, hogy hozzáérnénk. Így fogadhatunk, vagy lerakhatunk hívásokat, megállíthatjuk a zenét, vagy éppen elindíthatjuk, és így tovább.

A user is shown performing the double tap gesture with the hand they’re wearing Apple Watch Ultra 2 on.

 

Siri már internet nélkül, az eszköz segítségével is tud majd nekünk válaszolni a legtöbb kérdésünkre, amik közé tartoznak az egészségügyi adataink, mint például a pulzus, lépésszám vagy véroxigén szint is. Az új Ultra Wideband chipnek hála még könyebb lesz megtalálni az iPhone-unkat, vagy egy AirTag-et, ugyanis erre konkrét irányt és távolságot fog miutatni az óra.

Apple Watch Ultra 2 shows a user’s freediving statistics.

 

A környezeti fény szenzornak köszönhetően pedig automatikusan bekapcsol majd az éjszakai mód az órán, ha sötét környezetbe érünk.

The new Modular Ultra watch face is shown on Apple Watch Ultra 2 in Night Mode.

 

A búvárok eddig is örülhettek, hiszen az első generációs Apple Watch Ultra is funkcionált búvárkompjúterként, akár 40 méterig is, ami a rekreációs merülés határa. Ezen felül bármilyen más extrém vízisporthoz is használhatjuk, mint például a kitesurfing, vagy a wakeboarding. A gyári Mélység app pedig automatikusan menti merüléseinket, ami mutatja majd a GPS belépési pontunkat a Fitnesz alkalmazásban. Ezen felül, ha palackkal szeretnénk merülni, akkor érdemes előfizetni az Oceanic+ appra, ami minden fontos funkciót is tartalmaz.

 

A paired Apple Watch Ultra and iPhone 15 Pro are shown against a white background. Both devices show a user’s dive statistics.

 

Az árazás 799 dollárról indul, a Magyarországi számokról pedig itt olvashattok.

 


 

Forrás: Apple


Kommentek megjelenítése