Magyarországon is elérhetővé válnak az Apple által felújított készülékek

Apple Hírek   |   2023.04.16 - 11:23   |   Írta: Hidasi Ákos   |   6237
16. ápr Magyarországon is elérhetővé válnak az Apple által felújított készülékek

Hamarosan nálunk is elindul az Apple "refurbished" programja.

Külföldön már jó ideje árulja az Apple az általa professzionálisan felújított készülékeket, amelyeket a vadonatúj termékekkel szemben jelentősen olcsóbban értékesít a vállalat. Ha valaki ilyen "refurbished" terméket vásárol, akkor természetesen ugyanazokra a gyári garanciákra és előnyökre jogosult, mint egy teljesen új készülék vásárlása esetén.

 

Mit is jelent az, hogy refurbished?

A külföldön már létező folyamat a következőképpen működik:

 

  1. Egyes esetekben amikor valaki leadja javításra egy készülékét az Apple szervizközponjába, azt a vállalat egy teljesen új készülékre cseréli ki neki. Illetve amikor valaki egy új készüléket vásárol, akkor beszámíttathatja a régi készülékét valamekkora kedvezményért cserébe. Így tehát a használt készülékek az Apple-nél kötnek ki. Illetve természetesen az is megeshet, hogy valaki a vadonatúj készülékét viszi vissza, mert meggondolja magát vásárlás után. 

 

  1. A cég ezeket a készülékeket felújítja, amelynek során a termék összes alkotóelemét megvizsgálják, illetve megtisztítják. Ezt követően a hibás alkatrészeket kicserélik, illetve az iOS eszközök állapottól függetlenül mindig új készülékházat, kijelzőt és akkumulátort is kapnak. Így tehát egy kívülről teljesen új készülék születik, ami viszont tartalmaz korábban már használt alkatrészeket. Ezután az Apple egy egyszerű fehér dobozba helyezi a terméket, amit kedvezményes áron értékesít.

 

  1. Mivel a teljes tesztelési és felújítási folyamat az Apple, illetve a hivatalos szervizközpontja által kerül kivitelezésre, a refurbished termékek ugyanolyan jótállással érkeznek, mint a vadonatúj modellek. Így tehát a gyári jótállás, illetve a 90 napos díjmentes támogatás szintén elérhető, valamint jár utánuk az új termékek vásárlásakor járó egyéb kedvezmény is, mint például az ajándék három hónapos Apple News+, vagy az Apple Fitness+ előfizetés.

 

Honnan tudjuk, hogy Magyarországon is elérhetőek lesznek a refurbished termékek?

Nos, az igazság az, hogy teljesen biztosan még nem tudjuk. Egy erős gyanúnk viszont már lehet, ugyanis az Apple Store appban már látható egy "Minősített felújított termék" fül. Azonban a fülre kattintva jól látszik, hogy egyelőre még nincsenek elérhető termékek a kategórián belül, illetve a webes aloldal sem elérhető még.

 

 

Az egyetlen jel tehát egyelőre az Apple Store appon belül található. Ha a vásárlás fülön belül a Mac és az iPhone kategóriákba lépve és lejjebb görgetve látható a "Minősített felújított termák" opció.

 

Egyelőre azt látjuk valószínűnek, hogy az Apple jelenleg azon dolgozik, hogy Magyarországon is elérhetővé tegye a refurbished termékeket, de egészen addig, amíg ez hivatalosan bejelentésre nem kerül, vagy nem kerülnek ténylegesen megvásárolható termékek a kateóriába, addig az sem kizárható, hogy csak valamilyen hiba miatt elérhető ez az opció az alkalmazásban.

 

Hogyan tovább?

Természetesen mint mindenki, mi is örömmel fogadnánk, ha az Apple Magyarországon is elindítaná a felújított termékek forgalmazását. Sőt mi több, az amerikai oldalunkon, a stillapple.com -on keresztül már jó ideje elérhetőek az Apple ott értékesített refurbished termékei.

 

Ehhez hasonlóan amint Magyarországon is elérhetővé válnak majd az Apple minősített felújított készülékei, azok elérhetőek lesznek majd a hasznaltalma.hu oldalon keresztül is.

 

Forrás: Apple.com

 

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése