Ezeket az Apple termékeket várjuk a legjobban 2023-ban

Almás Pletykák   |   2023.03.22 - 09:32   |   Írta: Hidasi Ákos   |   21296
22. márc Ezeket az Apple termékeket várjuk a legjobban 2023-ban

A 6 legfontosabb idén érkező újdonság.

Bár az Apple leginkább az iPhone-jairól, iPad-jeiről és Mac-jeiről ismert, a vállalat természetesen számos más terméket is gyárt, mint például az Apple Watch, az AirPods, az Apple TV és a HomePod. Ráadásul az almás vállalat az elkövetkező hónapokban várhatóan tovább bővíti majd portfólióját olyan termékek bevezetésével, mint a VR headset, az új és továbbfejlesztett iMac. Sőt, ami talán ennél is izgalmasabb, hogy a cég egyes feltételezések szerint bejelentheti első ultra okostelefonját, az iPhone 15 Ultra-t is.

 

Íme a legjobban várt termékek, amelyeket az Apple várhatóan 2023 folyamán dob majd piacra:

 

Apple iPhone 15 sorozat

Az Apple iPhone 15 sorozatának legalább négy, de arra is van esély, hogy akár öt tagja is lehet. A jelenlegi felhozatalt figyelembe véve az iPhone 15 sorozatban valószínűleg az alap iPhone 15 és az iPhone 15 Plus mellett az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max is megtalálható lesz.  Ez tehát az a kínálat, amit az elmúlt néhány évben már megszokhattunk a vállalattól. Egyes hírek szerint azonban az Apple az iPhone 15 Pro Max helyett ezúttal iPhone 15 Ultra-t fog kiadni, lecserélve ezzel a Pro Max elnevezést. Természetesen ez még csak találgatás, más források szerint mindebből semmi sem igaz.

 

Ami viszont a funkciókat illeti, nagyjából konszenzus van az Apple elemzők körében azt illetően, hogy várhatóan minden iPhone 15 változatban megtalálható lesz majd az új Dynamic Island. A belépőszintű iPhone 15 és az iPhone 15 Plus azonban továbbra is 60 Hz-es panellel rendelkezik majd, amelyet az A16 Bionic processzor hajt majd. Az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max/Ultra pedig 120 Hz-es kijelzővel rendelkezik majd, és az Apple A17-es processzorával érkezhet, amelyet a TSMC 3 nm-es eljárással gyártanak.

 

 

Emellett az iPhone 15 mind a négy változata valószínűleg 48 megapixeles előlapi kamerát kap majd, kissé átalakított dizájnnal, és a jelenleginél íveltebb kerettel. Ráadásul az iPhone 15 Pro változatok titán keretet is kaphatnak, ami szintén egy precedens nélküli fejlesztés lenne az iPhone-oknak, a már egy ideje rebesgetett periszkópos zoom objektívvel együtt.

 

Az iPhone 15 széria valószínűleg 2023 októberében jelenik meg, és várhatóan az alapmodell 355.000 forint körüli összegbe kerülhet majd.

 

Apple Watch Series 8

Bár az Apple még nem biztos, hogy bejelenti majd az Apple Watch Ultra utódját, azt már valószísíthetjük, hogy az almás vállalat az iPhone 15 szériával együtt októberben bemutatja majd az Apple Watch Series 8-at is. Az Apple Watch Series 8 valószínűleg megújult a dizájnnal, valamint új processzorral érkezik majd, és valószínűleg az Apple Watch Ultra-hoz hasonlóan új, fitneszközpontú funkciókat is tartalmazni fog.

 

15 hüvelykes MacBook Air

Az Apple valószínűleg bejelenti a legelső 15 hüvelykes MacBook Air készülékét, valószínűleg a közelgő WWDC 2023 fejlesztői konferencián. Míg a 15 hüvelykes MacBook Air általános kialakítása és esztétikája valószínűleg azonos marad az M2-MacBook Airével, a 15 hüvelykes MacBook Air talán már az Apple Silicon M3-mal lehet majd felszerelve, és a feltételezések szerint jobb akkumulátor-üzemidőt kap majd, mint amivel a 13 hüvelykes MacBook Air rendelkezik jelenleg.

 

Akárcsak a jelenlegi MacBook Air, a spekulációk szerint a készülő változat is többféle színben lesz majd kapható. Emellett ez válhat az Apple egyik első 15 hüvelykes mainstream laptopjává, amely passzív hűtési megoldással rendelkezik.

 

Apple AR/VR fejhallgató

Az Apple a spekulációk szerint 2023-ban jelenti be első VR-headsetjét - az rOS-szal ellátott RealityPro-t. Ez állítólag egy önálló eszköz lesz, és valószínűleg két nagy felbontású OLED-képernyővel lesz felszerelve. Képességeit tekintve a Reality Pro valószínűleg egyszerre nyújt majd kiterjesztett és virtuális valóságélményt. Az árazást tekintve az Apple RealityPro AR/VR headset feltehetőleg kifejezetten drága lesz.

 

 

Egy korábbi cikksorozatunkban egyébként írtunk már arról, hogy miért kimondottan kockázatos vállalás az Apple részéről a Reality Pro kiadása, és hogy miért bukhat nagyot az almás vállalat ezzel a húzással. Összfoglalva a legfontosabb kockázat az Apple részéről az, hogy amennyiben elbukik ez a termékük, azzal azt a hosszú évek óta biztosan megőrzött címét bukná el a vállalat, hogy ahány fontosabb terméket, újító próbálkozást vezet be, azok mind világraszóló sikerekké válnak.

 

Mac Pro az M2 Ultrával szerelve

Az Apple meglepően gyorsan és zökkenőmentesen állt át az Intel processzorokról az Apple Siliconra a Mac termékcsaládban. Az egyetlen termék, amely még nem kapta meg a házon belüli processzort, az a Mac Pro. Most az utóbbi időszakban viszont arról szólnak a hírek, hogy az Apple be fogja jelenteni a legelső Mac Prót, amelyet egy M2 Ultra processzor hajt majd, és akár 24 CPU-maggal és 76 GPU-maggal is érkezhet. A többi Apple Silicon termékkel ellentétben a vállalat valószínűleg támogatja majd a tárhely külső bővítését a készülő Mac Prón.

 

Új iMac frissített specifikációkkal

Az Apple valószínűleg idén egy frissített iMac-et is bejelent majd, amelyet valószínűleg M2 vagy M3 processzor hajt majd. Az iMac általános kialakítása ismét hasonló lesz a jelenlegi modelléhez, és a teljesítmény lesz a fő különbség a kettő között.

 

Ezek tehát a legjelentősebb várható termékek az elkövetkező évben.

Forrás: Cnet

 

Kapcsolódó tartalmak:




Kommentek megjelenítése