Új MacBookok jönnek

Almás Pletykák   |   2023.04.17 - 08:06   |   Írta: L Ferenc   |   14883
17. ápr Új MacBookok jönnek

Már nem kell sokat várnunk az Apple újdonságainak hivatalos leleplezésére.

A 2023-as új almás mobilokra még relatíve sokat kell várnunk, hiszen az iPhone 15 termékcsalád négy tagja várhatóan menetrendszerűen csak szeptemberben fog megérkezni, ez azonban nem jelenti azt, hogy addig új Apple hardverek nélkül fogunk maradni.

A tűzhöz igen közeli forrásnak tekinthető Mark Gurman úgy tudja, hogy az Apple-nál már jó ideje javában folyik egy nagyobb méretű új 15 colos MacBook Air, egy új 13 colos MacBook Air és egy felfrissített 13 colos MacBook Pro fejlesztése, és ezen új hordozható számítógépek közül legalább egyet már a júniusi WWDC rendezvényen le fognak leplezni.

A Bloomberg hírügynökség elemzője úgy tudja, hogy az új MacBookokban várhatóan még nem lesz ott az Apple következő generációs M3 processzorra, hanem egyelőre maradunk az M2-es generációnál. A 15 colos nagyobb MacBook Airrel kapcsolatos első pletykák már 2021 elején felröppentek, és a sokak által várva várt újdonság érkezését vetíti előre, hogy az Apple beszállítói nemrégiben felpörgették a 15 colos panelek gyártását.

A június 5-én kezdődő WWDC-n debütál egyébként a macOS 14 is, melytől Gurman nem vár igazán jelentős újdonságokat.

Az Apple kínálatában jelenleg kapható MacBook Airek közül a 13,3 colos kijelzővel és M1 chippel szerelt modell a legolcsóbb a maga 500 ezer forintos hivatalos listaárával, a 13,6 colos panellel és M2 processzorral felvértezett verzióért pedig alaphangon 600 ezer forintot kell fizetnünk. 

Az M2 alapokon nyugvó 13,3 colos MacBook Pro 650 ezer forinton nyit, az M2 Pro, illetve M2 Max chipre épülő 14,2 colos verzióért pedig minimum 1 millió forintot kell a kasszában hagynunk. A csúcsot a 16,2 colos képernyővel, illetve M2 Pro/Max processzorral szerelt MacBook Pro jelenti, melynek magyarországi hivatalos alapára 1,25 millió forint. Utóbbi csúcsmodellek akár 12 magos CPU-t, 38 magos GPU-t, 96 GB egyesített memóriát és 8 TB tárhelyet is felvonultathatnak, miközben üzemidejük elérheti a 22 órát. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése