Az Apple bemutatta az iPhone 13 Pro és Pro Max mobiltelefonokat

Apple Hírek   |   2021.09.14 - 18:49   |   Írta: ARPII   |   1190
14. szept Az Apple bemutatta az iPhone 13 Pro és Pro Max mobiltelefonokat

Megjelentek a legújabb modellek.

A „California Streaming” eseményen bemutatkozott az új 7. generációs Apple Watch, a 9. generációs iPad, a 6. generációs iPad mini, és az iPhone 13 széria, négy új modellel. Köztük az iPhone 13 Pro és az iPhone 13 Pro Max is, jobb kamerákkal, 120Hz-es ProMotion kijelzővel, és kisebb notch-csal. Ezek az Apple prémium mobiljai, amik a lehető legtöbbet kínálják a felhozatalon belül.


 iGlass Apple iPhone üvegfólia 13 Pro és 13 Pro Max készülékekre

 

Az új széria négy különböző színben érkezik, egy friss világoskék árnyalattal, ami bizonyára sok embernek fog tetszeni. A színeink egészen pontosan a következőek: sierrakék, ezüst, arany, és grafit.

 

Az előlapunkon most már egy 20%-kal kisebb notch-ot találunk, amit azért még mindig nem sikerült eltüntetni. A modellek maradtak a megszokott méretnél, az iPhone 13 Pro egy 6,1 colos Super Retina XDR OLED kijelzőt kapott, míg az iPhone 13 Pro Max egy 6,7 colosat.

Idén szerencsére az Apple-nél is megtörtént a váltás, és az iPhone-okba is megérkezett a nagyobb képfrissítés, vagyis a ProMotion, akár 120Hz-el. Ez annyit takar, hogy a telefon intelligensen tudja állítani azt, hogy a kijezlő egy másodperc alatt hányszor frissüljön, ezzel is simább görgetési és játék élményt adva. Ez egy LTPO panel, vagyis a mobil képes intelligensen váltani 10Hz és 120Hz között, amennyiben azt szükségesnek látja, ezzel is üzemidőt spórolva.

 

A kijelző felbontása 2 532x1 170 pixel az iPhone 13 Pro esetében, és 2 778x1 284 pixel az iPhone 13 Pro Max-nál. A pixel sűrűségünk maradt a régi 460ppi illetve 458ppi, ahogyan a 2 millió az 1-hez kontrasztarány, a True Tone, a P3-as szín profil és a Haptic Touch sem tűnt el. Fényerő téren azonban történt változás, ugyanis most már 1 000 nit a maximum, HDR tartalom esetében pedig akár 1 200 nitet is elérhetünk.

 

Annak ellenére, hogy egy Pro termékről beszélünk, az Apple sajnos megtartotta a Lightning portot, és nem váltott USB-C-re. A motorháztető alatt megtaláljuk az új A15 Bionic-ot, egy hat magos CPU-val és öt magos GPU-val. Ez 50%-kal gyorsabb grafikai teljesítményt jelent a konkurenciával szemben, amit sajnos nem neveztek meg. Azonban az is említésre került, hogy ez a leggyorsabb grafikai teljesítményű telefon, az egész piacon.

 

„Az eddigi legnagyobb kamera fejlesztés”

A hátlapunkon valóban történtek említésre méltó fejlesztések, ugyanis mind a három 12MP-es szenzor nagyobb lett, mint a tavalyi modelleken. Így pedig több fényt tudnak beengedni, ami jobb éjszakai felvételeket eredményez majd. Illetve az is fontos, hogy most már mind a három kamera támogatja az éjszakai módot.

 

A felhozatal egy 77mm-es 3x-os optikai zoom-mal bíró telefotó szenzorral kezdődik. Ez jóval kevesebb mint a konkurencia 10x optikai és 100x digitális zoom-ja, így itt még van hova fejlődni. A fő kameránk f/1,5-ös rekeszértékkel bír, ez pedig több mint kétszer jobb éjszakai fotókat eredményez majd.

 

Az ultraszéles kamera f/1,8-as rekeszértékkel bír, ennek hála pedig már 92%-kal jobb éjszakai képeket készíthetünk, ami egy nagy előrelépés. Emellett már képes makró képeket is készíteni, akár 2cm közelségből is. Ő és a telefotó kamera is kettős optikai képstabilizálást használ, a széleslátó pedig szenzor alapú optikai képstabilizálással is bír.

 

Természetesen idén is kapunk LiDAR szenzort, ami több téren is segíti a kamerákat, többek között az éjszakai portré fotók esetében.

Videós téren is nagyot ugrott a Pro széria, ugyanis a Cinematic módnak hála már játszhatunk a háttérelmosással, akár a videó elkészítése után is. Továbbá megérkezett a ProRes 4K30fps, így az iPhone az első mobil, ami támogatja a pro munkafolyamatot.

 

Üzemidőben is javultak a modellek, az iPhone 13 Pro 1,5 órával bírja tovább, míg az iPhone 13 Pro Max 2,5 órával, mint a korábbi széria. Ez igen csak szép eredmény, ugyanis a kijelzőnk most már világosabb és támogatja a 120Hz-et is, ami meglehetősen rossz hatással van egy mobil üzemidejére.

Ami a megjelenést illeti, a telefonokat szeptember 24-től vásárolhatjuk majd meg. Az árakat tekintve pedig igencsak boldogok lehetünk, ugyanis sok év után először, olcsóbbak lettek az iPhone-ok, legalábbis magyar viszonylatban.

Az iPhone 13 Pro 424 990 Ft-ról indul majd, ami pedig az iPhone 13 Pro Max-ot illeti, a mobil 464 990 Ft-ról indul, 128GB-os belső tárhellyel, idén pedig már kapunk 1TB-os belső tárhely lehetőséget is, ami 680 990 Ft-ba fog kerülni.

Amennyiben bővebben is kíváncsiak vagytok az árakra, az esetben olvassátok el ezt a cikkünket, ahol minden Pro modell árat megtudhattok, ebben a cikkünkben pedig a sima iPhone 13 illetve iPhone 13 mini árakról olvashattok.

 

Forrás: Apple

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése